Рецепти

Чахохбілі

Чахохбілі
80 хв
6

Інгредієнти:

  • кетчуп Торчин® «До шашлику» — 200 г;
  • куряча гомілка — 6 шт.;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • часник — 4 зубки;
  • олія — 30 мл;
  • винний оцет — 40 мл;
  • цукор — 40 г;
  • сіль, перець — до смаку;
  • арахіс — 2 ст. л.;
  • базилік, петрушка — 50 г;
  • вода — 100 мл.
  1. Відрізати від курячої гомілки хрящики. Посолити, поперчити. Нарізати моркву й цибулю великими кубиками.
  2. На розпечену пательню налити олію, часник трохи розчавити, обсмажити й зняти з плити. На цій олії обсмажити до рум’яної кірочки курячу гомілку. Додати цибулю й моркву. Усипаємо цукор і готуємо 5 хвилин.
  3. Нарізати зелень і трохи потовкти горіхи.
  4. Потім додаємо воду, оцет, кетчуп, горіхи, подрібнену зелень і тушкуємо 50 хвилин.
  5. Перед подаванням на стіл посипаємо зеленню.
  6. Смачного!

Чахохбілі – національна грузинська страва із м'яса птиці. Спочатку страва готувалася з фазана, тушкованого у томатному соусі з часником та спеціями. Сьогодні ж це переважно домашня курка зі свіжими овочами. Секрет приготування – в обсмажуванні шматочків м'яса на сухій розпеченій пательні. Але якщо ви готуєте чахохбілі вперше, ми все ж радимо використовувати трохи олії, як у нашому рецепті. І не забудьте про соус – він зробить м'ясо соковитим, м'яким та ароматним. Подавайте у глибоких тарілках з великою кількістю підливи та свіжоспеченим лавашем.