Рецепти

Чанахи

Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чанахи в горшочках
Чинахи в горщиках
prev
next
Чинахи в горщиках

Інгредієнти

  • телятина (м’якоть)  — 100 г;
  • картопля — 200 г;
  • печериці — 50 г;
  • квасоля відварена — 50 г;
  • морква — 50 г;
  • ріпчаста цибуля — 30 г;
  • петрушка – 10 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • томатна заправка Торчин® — 120 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • рослинна олія – 20 мл;
  • питна вода — 100 мл.

Чанахи — це класична страва грузинської кухні. Якщо говорити коротко — це томління баранини з овочами, яке запікається в глиняному посуді з духмяними спеціями в ніжній підливі. Зазвичай для приготування використовується найніжніша частина баранини, наприклад, ребра. Однак сьогодні можна знайти альтернативні види чанахи з іншими сортами м’яса, включно з яловичиною, свининою, індичкою або навіть куркою. Ми пропонуємо приготувати з телятиною.

  1.  Для початку необхідно замочити квасолю на ніч і відварити її до готовності. Зробити це краще заздалегідь, щоб процес приготування страви був швидшим.
  2. Наріжте цибулю, моркву і картоплю середніми кубиками.
  3. М’ясо поріжте на великі шматочки.
  4. Покладіть часник на розпечену пательню, змащену олією, й обсмажте кілька секунд.
  5. Додайте до часнику м’ясо – обсмажте з усіх боків.
  6. На окремій пательні обсмажте картоплю, цибулю і моркву до золотистого кольору .
  7. Зніміть овочі з вогню. В ту ж пательню додайте томатну заправку від Торчин®, влийте трохи води і злегка проваріть соус.
  8. В горщик викладіть телятину, потім - відварену квасолю, далі — пісмажені овочі і зверху - свіжі гриби.
  9. Залийте томатною заправкою від Торчин, щоб вона покривала кожен шар.
  10. Відправте чанахи в духовку і готуйте 1 годину при температурі 180°С.

Подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню!

Варіанти приготування чанахи

Перед тим, як приготувати чанахи за класичним рецептом, ознайомимось із цікавими та оригінальними варіантами страви. Ми зібрали кілька незвичайних поєднань:

Чанахи з баклажанів і квасолею. Це вегетаріанська страва без м’яса, яку можна не тільки подати до столу, але й закрити в банку, залишивши на зиму. Крім квасолі та баклажанів, сюди також додають болгарський перець, цибулю, часник, томати, моркву, спеції та трохи оцту.

Чанахи з рисом. Ситна страва, у якій до баранини, овочів і спецій додають рис, отримуючи таким чином ситний обід для всієї сім’ї.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися