Рецепти

Домашня піца по-італійськи

Домашня піца по-італійськи
60 хв
4

Класичне тісто для піци: інгредієнти

Для класичного тіста для піци вам будуть потрібні:

  • вода — 250 мл;
  • борошно вищого сорту — 450 г;
  • дріжджі живі — 25 г;
  • оливкова олія — 3 ч.л.;
  • щіпка цукру;
  • сіль на свій смак.

Етапи приготування тіста для піци

Тепер приступаємо до приготування тіста для піци. З описаної вище кількості інгредієнтів виходять 2 середні основи по 35 см у діаметрі. Усе дуже просто:

  • нагрійте воду до 35°С і розведіть у ній дріжджі;
  • додайте цукор і сіль, оливкову олію й перемішайте;
  • просійте в дріжджову воду борошно;
  • вимішуйте тісто 10–15 хвилин — воно повинно стати м’яким і не липнути до рук.

Залиште тісто на годину в холодильнику, за цей час приготуйте начинку. Популярний варіант: твердий сир, шинка, помідори, кетчуп Торчин «До шашлику», оливки, печериці.

Викладіть начинку на основу і відправте піцу в духовку на 15 хвилин за температури 200°С.

Піца — це те, без чого сьогодні не обходиться дитяче свято, відпочинок із друзями або просто смачної вечері під перегляд улюбленого фільму. Усе тому, що варіацій страви існує така безліч, що кожен знайде начинку на свій смак, а готується піца всього за кілька хвилин.

Знаючи секрети приготування класичного варіанту тіста для піци, ви зможете в будь-який момент зробити традиційну італійську страву, а також проявити фантазію та експериментувати з основою, додаючи в неї нові інгредієнти.

Варіанти тіста для піци

Щоб трохи урізноманітнити смак і текстуру основи, крім обов’язкових додайте в тісто нестандартні інгредієнти — ось кілька цікавих ідей:

  1. Сирне тісто для піци, де до основних інгредієнтів (борошна, солі і яєць) додають нежирний сир. Він дає готовій страві приємний вершковий післясмак.
  2. Сметанне тісто для піци також додає страві ніжний вершковий смак. Просто покладіть до основних складових пів склянки жирної сметани.
  3. Тісто на пиві. Мабуть, найоригінальніший варіант у нашій колекції. Замість води в тісто додають пів склянки пива й розтоплене вершкове масло.

Тісто для піци

Смачна піца — це не тільки соковита ароматна начинка, а й хрустке ніжне тісто, яке хочеться з’їсти до останньої крихти. Італійці дійсно розумітися на їжі, і знають, що начинка в піці може бути будь-якою: сирною, м’ясною вегетаріанською. А ось основа страви — тісто — це те, що за традицією має залишатися незмінним.

Особливості тіста для піци зовсім не в інгредієнтах — вони класичні та мало чим відрізняються від рецептів інших хлібобулочних виробів. Замісити такі коржі можна з борошна, води, солі.

Головний секрет у пропорціях і самому замішуванні тіста. Сьогодні ми розповімо, як правильно готувати класичне тісто для піци, і поділимося альтернативними варіантами рецептів.