Інгредієнти:
- шинка – 200 г;
- сир – 50 г;
- помідори – 3 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- майонез Торчин® «Європейський» – 190 г;
- готове пісочне тісто;
- шпинат;
- сіль, перець.
Кіш – це французький відкритий пиріг із різними начинками на пісочному або листковому тісті. Спробуйте приготувати класичний кіш із шинкою, помідорами та шпинатом за нашим рецептом. Ідеально підійде для обіду або вечері.
- Для початку окремо підготуємо заливку. Для цього збийте яйця з майонезом Торчин® «Європейський», додайте тертий сир, посоліть і поперчіть за смаком.
- У форму для випікання, заздалегідь змащену вершковим маслом, викладіть тісто.
- На тісто розкладіть шарами: шпинат, шинку та помідори.
- Залийте сумішшю.
- Випікайте 40 хв при температурі 200 ° С.
Французький відкритий пиріг "Кіш" може подаватися як гарячим, так і холодним. Він став популярною стравою у багатьох країнах світу серед прихильників франзуської кухні.
Цікаві факти та варіації рецептів:
Хоча оригінальний "Кіш Лорен" має беконну начинку, з часом рецепти розширилися і зараз існують різноманітні варіації цього пирога з різними начинками, такими як шпинат, гриби, лосось, курка та інші інгредієнти. Ми підібрали для вас декілька вариантів рецептів:
- Кіш з томатами та базиліком:
Викладіть на тісто шар моцарели, зверху розмістіть тонкі кільця помідорів. Посипте тонко нарізаним свіжим базиліком, додайте сіль і перець, злегка полийте оливковою олією перед запіканням.
- Кіш з лососем та шпинатом:
Покладіть шпинат на тісто, додайте нарізаний копчений або свіжий лосось, посипте тертим сиром і залийте сумішшю: збиті яйця з вершками.
- Кіш з грибами та карамелізованою цибулею:
Карамелізуйте цибулю, додайте обсмажені гриби – перемішайте. Потім розподіліть гриби з цибулею на тісті. Залийте сумішшю: збиті яйця з вершками. Посипте свіжим тім'яном та запікайте.
Експерементуйте і оберіть свої улюблені начинки!