Рецепти

Гаспачо

Гаспачо
15 хв
2

Інгредієнти:

  • Помідор — 200 г
  • Огірок — 50 г
  • Ріпчаста цибуля — 10 г
  • Часник — 1 зубок
  • Болгарський перець — 15 г
  • Лимонний фреш — 10 г
  • Кип’ячена вода (холодна) — 50 мл
  • Оливкова олія — ​​10 мл
  • Приправа «10 овочів» — ½ ч. л.

Перш ніш знайомитись із цікавими та незвичними варіаціями, пропонуємо приготувати класичний гаспачо за рецептом Торчин.

Смачний гаспачо: інгредієнти та етапи приготування

Як приготувати гаспачо, щоб він сподобався усім рідним та не зіпсував враження від першого знайомства? По-перше треба підготувати необхідні компоненти.

Для цього рецепту ми замінили оцет на сік лимона – він більше підходить для першого приготування. Наступного разу ви можете використати вже оцет та порівняти смак.

  1. Щоб уникнути гіркого присмаку, огірок потрібно очистити від шкірки.
  2. Усі інгредієнти для гаспачо варто подрібнити за допомогою блендера та довести до однорідної консистенції. Іспанці нерідко залишають подрібнену суміш у холодильнику на декілька годин чи навіть на всю ніч.Гаспачо
  3. Додати сік лимону, приправу, оливкову олію та воду.

Кількість води ви можете регулювати за власним смаком – від дуже густого супу, до рідкого. Додавши більше рідини можна перетворити гаспачо на освіжаючий літній напій.

Як бачите, приготування холодного супу не займає багато часу – ви витратите близько 15 хвилин, але результат здивує та порадує усіх членів вашої родини.

 

Гаспачо – це суп з іспанським корінням, який прийшовся до смаку багатьом українцям. Він не дарма займає місце у ТОПі холодних страв зі всього світу, адже гаспачо чудово освіжає під час літньої спеки, легко готується та має тисячі варіацій на будь-який смак.

Батьківщина страви – південна Андалузія, багата на свіжі овочі. В оригінальному рецепті вони використовуються сирими, але також є варіанти з термічною обробкою. Основа гаспачо – томати, оливкова олія та оцет, інші ж інгредієнти можуть різнитися, як і консистенція готової страви. У нас її куштують здебільшого як суп, але в Іспанії нерідко можна зустріти гаспачо у вигляді напою чи навіть рідкого салату.

Розкажіть близьким, що таке гаспачо – приготуйте холодний суп за нашим рецептом та здивуйте їх новою літньою стравою.

Гаспачо

Варіанти приготування та різноманіття рецептів

Іспанці полюбляють гаспачо не тільки за чудовий освіжаючий смак, але й за варіативність. Закінчився солодкий перець? Використайте селеру. Немає свіжих помідорів? Спробуйте додати томатний сік. Через таке різноманіття на світ з’явилися безліч рецептів, які смакуватимуть навіть справжнім гурманам.

Хто відмовиться поласувати томатним супом із додаванням ніжних крабів або креветок? А як щодо сиру та фенхелю? Чи може вашій сім’ї смакуватиме екзотичний полуничний гаспачо, огірковий чи буряковий варіант із сиром «фета»?

В оригіналі страва готується з використанням хлібу, але у багатьох рецептах він відсутній, що робить суп легшим та дозволяє використовувати його навіть тим, хто притримується дієтичного харчування.