Рецепти

Грецький салат— ТОРЧИН®

Грецький салат— ТОРЧИН®
prev
next
Грецький салат— ТОРЧИН®
10 хв
2

Класичний рецепт грецького салату: інгредієнти

Перед тим, як приготувати грецький салат, запасіться всіма необхідними інгредієнтами. На щастя, знайти їх досить просто, особливо в літній період. На 3–4 порції грецького салату вам знадобляться:

  • помідори — 4–5 середніх шт.;
  • огірок — 2–3 шт.;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • оливки без кісточок — 70 г;
  • червона цибуля — 1 шт.;
  • сир фета — 200 г;
  • оливкова олія — 3–4 ст.л.;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування грецького салату

Як готувати грецький салат? Просто змішати всі інгредієнти. Насправді страва готується за пару хвилин і без зайвих зусиль. Це особливо виручає в спеку, коли не хочеться довго стояти на кухні.

Етапи приготування грецького салату:

  1. Помийте овочі та наріжте їх великими кубиками у глибоку тарілку.
  2. Поріжте фету, можна розчавити її руками прямо в миску із салатом.
  3. Далі додають оливки, цілими або порізаними навпіл.
  4. Посоліть і поперчіть салат, заправте його оливковою олією і збризніть лимонним соком.
  5. Ретельно перемішайте. Подавайте обов’язково в холодному вигляді, і як можна швидше, поки овочі не втратили свою хрустку текстуру.

Грецький салат — це 3 в 1: смачна й корисна страва, готувати яку максимально просто. Його головний секрет — свіжі ароматні овочі, ідеально поєднуються з м’яким грецьким сиром фета. Такий салат стане справжньою знахідкою для кожної господині та сподобається всім членам сім’ї.

Цікаві варіації грецького салату

Попри те, що грецький салат досить простий у виконанні та складається з невеликої кількості інгредієнтів, він може стати оригінальною і навіть святковою стравою. Достатньо лише трохи відійти від класичної рецептури та поекспериментувати.

Ми зібрали кілька оригінальних варіантів і поєднань для цієї страви:

  1. З незвичайною заправкою. Основні інгредієнти в такому салаті залишаються незмінними, а головна його фішка — в ароматній заправці, що складається з 2-х продуктів Торчин: майонезу «Європейський» і «Американської» гірчиці в пропорціях 1:1. У результаті салат набуває пікантний цікавий смак, стає більш ситним і ароматним.
  2. Грецький салат із куркою. Основу такого блюда доповнюють підсмажені до золотистої скоринки скибочки курячого філе. Так виходить повноцінний обід або вечеря на всю сім’ю.
  3. З кабачками або цукіні — прекрасний літній рецепт, який доповнюють ніжні свіжі кабачки.
  4. Грецький салат з обсмаженою фетою. Тут немає жодного унікального інгредієнта. Весь секрет в особливому приготуванні фети. Просто візьміть брусок сиру, розріжте його вздовж на дві частини, обваляйте в борошні та підсмажте з 2-х сторін до золотистої скоринки. Викладайте фету цільним шматком зверху й подавайте салат, поки сир не встиг охолонути.

Салат грецький

Коли настає сезон свіжих овочів, наповнених ароматом і смаком, так хочеться знайти цікавий рецепт, у якому б стиглі помідори, хрусткий болгарський перець і соковитий огірок зіграли головну роль.

Одним із класичних літніх рецептів по праву можна назвати грецький салат. Він може бути не тільки гарніром, а й основною стравою. Насправді популярність салату давно вийшла за межі Греції — сьогодні страву подають у багатьох закладах і готують як на обідній, так і на святковий стіл.

Грецький салат — це ідеальний приклад здорового харчування, де гармонійно поєднуються свіжі овочі, м’який солонуватий сир, пряні оливки та ароматна олія. Справжня вітамінна бомба в одній тарілці. Що дивно, на своїй батьківщині грецький салат називається «сільським» і вважається одним із найпростіших і дешевих страв.

Особливість грецького салату — м’яка, соковита й солонувата фета — класичний грецький сир, який виготовляється з козячого або овечого молока. Зазвичай, як і будь-яку страву, грецький салат має масу різноманітних варіацій. Сучасні шеф-кухарі та господині люблять експериментувати з класичним рецептом, щоб отримати оригінальний смак.

Сьогодні ми поділимося з вами класичним рецептом грецького салату й декількома цікавими альтернативами, які неодмінно припадуть вам до душі та до столу.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися