Рецепти

Гуляш угорський — Торчин®

Гуляш угорський — Торчин®
60 хв
1

Класичний гуляш: інгредієнти

Як готувати гуляш? Усе залежить від того, яка саме варіація страви вам більше подобається. Але ми сьогодні пропонуємо вам познайомитися з класичним рецептом гуляшу по-угорськи. Перш ніж готувати його, необхідно запастися такими інгредієнтами:

  • картопля — 100 г;
  • м’ясо, за класичним рецептом яловичина, — 120 г;
  • ріпчаста цибуля — ½ шт. (приблизно 50 г);
  • солодкий болгарський перець — 60 г;
  • томати — 80 г;
  • спеції: сіль, кмин, перець — на свій смак;
  • зелень для подачі;
  • рослинна олія — 2 ст.л;
  • часник — 2 зубчики;
  • кетчуп Торчин «Ніжний» — 2 ст.л;
  • хліб — 30 г.

З розрахунку на таку кількість інгредієнтів у вас вийде ситний ароматний гуляш на одну людину. Якщо хочете приготувати порцію побільше, просто пропорційно збільшуйте обсяг продуктів.

Соковитий і ароматний гуляш: етапи приготування

Тепер переходимо до найцікавішого й розбираємося, як приготувати гуляш. Весь процес можна поділити на такі послідовні етапи:

  1. Підготуйте овочі: очистіть їх, промийте й наріжте на брусочки.
  2. Викладіть на сковорідку часник і цибулю, злегка обсмажте, додайте порізане на середні шматочки м’ясо.
  3. До основи гуляшу додайте картоплю й червоний перець. Посипте страву спеціями, зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 10 хвилин.
  4. Додайте в сковорідку кетчуп Торчин «Ніжний». Він поєднує в собі насичений смак томатів і аромат запашних спецій. Це надає страві не тільки насичений аромат, але та оригінальний смак.
  5. Бланшовані томати потрібно нарізати на дрібні шматочки та всипати до гуляшу.
  6. На останньому етапі залийте в сковорідку воду й додайте подрібнений руками на великі крихти хліб.
  7. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте гуляш кришкою й готуйте 25–30 хвилин.
  8. Розкладіть порційно, прикрасьте зеленню й подавайте зі скибочкою свіжого хліба.

Готується страва досить довго — приблизно 1 годину. Однак воно виходить настільки ситним, пряним і насиченим, що точно варто кожну витрачену на нього хвилину. Гарячий гуляш зігріє в холодну погоду й подарує відчуття ситості надовго. Так що пробуйте й експериментуйте з різними варіаціями, щоб знайти рецепт, який сподобається вам і вашій родині.

Гуляш венгерский

Варіанти приготування гуляшу

Перш за все, готувати традиційний угорський гуляш, дізнаймося, які альтернативи страви існують. Більшість із них базуються на заміні основного м’ясного інгредієнта:

  1. Гуляш зі свинини, який готується з ошийка і виходить соковитим і ситним.
  2. Гуляш із курки. Це більш дієтичний варіант страви, у якості основи якої — ніжне куряче філе. З овочів у гуляш додають моркву, цибулю, томати, картопля.
  3. Гуляш із шинкою. Максимально простий і дуже ароматний обід. Просто обсмажте цибулю з нарізаною кубиками шинкою, додайте шматочки відвареної картоплі, томатну пасту й тушкуйте все кілька хвилин на повільному вогні.

Гуляш

Гуляш — це ситна гаряча страва угорської кухні, яка готується з простих інгредієнтів і відрізняється багатим смаком і ароматом. Весь секрет у поєднанні соковитого м’яса та різноманітності овочів: томатів, часнику, цибулі, перцю і т. д.

Як м’ясної основи в гуляш додають телятину або яловичину. Страва має два основних етапи приготування:

  • обсмажування основних продуктів;
  • тушкування м’яса з овочами та підливою на повільному вогні.

Подається гуляш як самостійна страва або ж до гарніру з картоплі, макаронних виробів, гречки або навіть рису.

У різних народів гуляш має свої аналоги: у татарської кухні — азу з яловичини, у грузинській — чанахи, у єврейській — чолнт.

Ми ж сьогодні підготували для вас класичний угорський рецепт і кілька цікавих альтернатив для творчих експериментів на кухні.