Рецепти

Кабачкова ікра з кетчупом

kabachkova_ikra
0 хв
3

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,4 кг;
  • морква – 300 г;
  • ріпчаста цибуля – 300 г;
  • часник – 4 зубчики ;
  • олія – 1/3 склянки;
  • кетчуп Торчин® «Лагідний» – 200 г;
  • цукор - 1,5 ст. л.;
  • сіль - 1 ст. л.;
  • оцет - 1 ст. л.;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Для багатьох із нас кабачкова ікра – це смак знайомий із дитинства. Ніжна, ароматна кабачкова ікра на білій грінці або скибочці хліба, і навіть як самостійна страва замість салату. Кабачкова ікра підійде до багатьох страв. Ми пропонуємо вам приготувати кабачкову ікру з кетчупом – це класичний рецепт кабачкової ікри, за яким господині готують ікру на зиму вже багато років. З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде 3 півлітрові баночки ікри.

Як зробити кабачкову ікру на зиму

  1. Кабачкову ікру з кетчупом готувати досить легко, але сам процес готування звичайно не можна назвати швидким. Достатньо часу займе підготовка всіх інгредієнтів. Цибулю та кабачки необхідно нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці. При цьому, якщо у вашого кабачка товста шкірка – її краще очистити.

     

    kabachkova_ikra

     

  2. У товстому сотейнику нагрійте олію, обсмажте в ній до золотистого кольору цибулю з морквою.
  3. Додайте в сотейник кабачок і готуйте під кришкою доки він не розм'якне, періодично помішуючи.
  4. Коли кабачок буде майже готовий додайте цукор, сіль, чорний мелений перець, кетчуп. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.

     

    kabachkova_ikra

     

  5. Використовуючи блендер, подрібніть кабачкову ікру з кетчупом до однорідної консистенції, додайте оцет і добре вимішайте.

     

    kabachkova_ikra

     

  6. Поверніть ікру на плиту та доведіть її до кипіння. Тепер кабачкову ікру з кетчупом можна розкласти по стерилізованих банках і накрити кришками, але поки що не герметично.
  7. Банки з ікрою поставте в каструлю і залийте теплою водою, щоб вона покривала банки десь на 80%. Розраховуйте кількість води так, щоб банки були покриті добре, але при цьому, щоб киплача вода не потрапляла в середину банки з кабачковою ікрою з кетчупом.
  8. З моменту закипання води стерилізуйте кабачкову ікру в банках 15 хвилин. Через цей час вийміть банки із каструлі, герметично закрийте кришками. Залишіть ікру доки вона повністю не охолоне, потім перенесіть у захищене від сонця прохолодне місце.

     

    kabachkova_ikra

     

До цього рецепту ми маємо лайф-хак для тих, хто любить ікру з гостринкою. Ви можете додати до рецепту кетчуп "Чилі", при цьому кількість кетчупу регулюйте залежно від того, наскільки гостру ікру ви любите. Незважаючи на те, що приготування кабачкової ікри з кетчупом вимагає часу, думаємо взимку, відкривши баночку ароматної ікри, ви не пошкодуєте, що влітку витратили час на її приготування.

Як їдять ікру з кабачків

Якщо це ваш перший досвід приготування кабачкової ікри, то цілком ймовірно, що ви поставите питання, як і з чим її подавати до столу. Ікра з кабачків смачна і сама по собі зі свіжим хлібом, тостами чи сухариками. Але також ви можете подавати її в поєднанні з різноманітними гарнірами, м'ясними та рибними стравами. Ось вам п'ять варіантів готових обідів чи вечерь із кабачковою ікрою.

  • Кабачкова ікра з картопляним пюре та омлетом.
  • Відварений рис, кабачкова ікра та запечена індичка.
  • Смажена морська риба та кабачкова ікра.
  • Запечена куряча грудка з кабачковою ікрою.
  • Кабачкова ікра, зелений горошок та шніцель.

Також готова кабачкова ікра може стати основою для приготування різноманітних страв. Наприклад, для приготування тушкованого м'яса з овочами або як основа для супу пюре, або навіть овочевого сендвіча. Як бачите, кабачкова ікра з кетчупом – це універсальна смачна основа, яка зробить ваш раціон різноманітнішим.