Рецепти

Картопляна запіканка Гратен

Картопляна запіканка "Гратен"
60 хв
2

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт
  • Молоко – 300 мл
  • Вершки 30% - 100 мл
  • Сир «Пармезан» – 50 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Приправа 10 Овочів ® від Торчин ® - 1 ст.л.
  1. Очистити картоплю і нарізати її тонкими скибками (2-3 мм)
  2. У каструлі на середньому вогні довести до кипіння молоко і вершки. Додати приправу 10 Овочів ® від Торчин ®.
  3. Додати картоплю і перемішати, щоб картопля покрилась шаром вершків.
  4. Зменшити вогонь і варити 10 хвилин, помішуючи. Змішати часник з картоплею.
  5. Суміш перелити в глибоку форму і поставити запікатися в духовку, розігріту до 120 градусів на 25 хвилин.
  6. В кінці ввімкнути духовку на максимальну температуру для золотої скоринки. Смачного!

Картопляна запіканка гратен — дуже проста та ситна страва. У цій варіації відомого французького рецепта картопля відварюється у суміші молока та вершків з додаванням приправи Торчин® «10 овочів». Це робить страву більш соковитою та ніжною, з ароматом прянощів та насиченим овочевим смаком. Цікава порційна подача гратена обов’язково сподобається вашій сім’ї та гостям.