Рецепти

Картопляний салат

potato_salad
prev
next
potato_salad

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • зелена цибуля – 4 стебелі;
  • зелень петрушки – пучок;
  • корнішони – 2 шт.;
  • Гірчиця Торчин® “Американська” – 1 ст. л.;
  • майонез Торчин® “Європейський” – 4 ст. л.

Погодьтеся, що на свята хочеться меню, яке трохи відрізняється від того, що їмо щодня. Тому замість звичного картопляного пюре, запеченої картоплі чи смаженої на пательні, пропонуємо картопляний салат. Він дуже популярний у німецькій, австрійській, чеській кухні, а у нас незаслужено маловідомий.

Все що вам потрібно, це картопля, зелень, корнішони для пікантності та заправка. Подавати картопляний салат можна як окремо або як гарнір до м'ясних та рибних страв. Картопляний салат готується швидко, а смакує “за дві щоки”.

Готуємо картопляний салат

  1. Добре помийте картоплю, залийте водою у каструлі та відваріть на середньому вогні до готовності. Краще брати картоплини приблизно одного розміру, щоб вона рівномірно готувалася. Спробуйте проколоти картоплю ножем, якщо він легко заходить, зніміть з плити, злийте воду та дайте охолонути.
  2. Доки відварюється картопля, приготуємо соус. Для цього попередньо дрібно нарізати петрушку, зелений лук та корнішони. Окремо з'єднайте «Європейський» майонез та «Американську» гірчицю від Торчин®. Перемішайте до однорідної консистенції. Висипте у соус зелень та корнішони, приправте за необхідності сіллю та чорним перцем. Знову ретельно перемішайте.
  3. Коли відварите картоплю, дайте їй трохи охолонути, але не повністю. Нам потрібно заправити картоплю соусом до того, як вона стане холодною. Якщо шкірка картоплі дуже груба, очистіть її, якщо тонесенька, можна лишити. Наріжте картоплю кубиками (можна крупними, можна середніми).
  4. Покладіть нарізану картоплю у салатницю та заправте соусом. Дайте настоятися 10 хвилин, щоб картопля охолонула та добре з’єдналась із соусом.

Сервірувати можна порціонно у невеликих салатних мисках. Зверху прикрасити зеленню чи гілочкою свіжого чебрецю.

Варіації картопляного салату

Рецепт картопляного салату можна змінювати відповідно до ваших уподобань. Якщо хочеться м'ясних копчених нот, візьміть трошки бекону і червоної цибулі. Поріжте бекон невеликими смужками, дрібно покришіть цибулину та додайте до салату.

А ось ще один варіант: з яйцем і сиром. Для цього відваріть у круту два яйця, охолодіть, очистіть та покришіть їх у салат. Додайте трохи тертого твердого сиру.

Є варіанти із використанням зеленого горошку, кукурудзи, тощо. Експериментувати можна нескінченно.

Але головною героїнею салату залишається картопля, вона має домінувати в пропорціях з іншими інгредієнтами. Для салату вам потрібна картопля золотистого кольору з тонкою шкіркою. Під час приготування вона триматиме щільну консистенцію і не розвариться.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися