Рецепти

Класичні малосольні огірки

klasichni-malosolni-ogirki
klasichni-malosolni-ogirki
klasichni-malosolni-ogirki
klasichni-malosolni-ogirki
klasichni-malosolni-ogirki
klasichni-malosolni-ogirki
prev
next
klasichni-malosolni-ogirki

Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг;
  • вода – 1 л;
  • кетчуп "Торчин"® "Чилі" - 150 г;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • діжонська гірчиця «Торчин» ® – 2 ч. л.;
  • листя хрону, суцвіття кропу, гвоздика, духмяний перець горошком.

Якщо ви куштували мариновані огірочки з кетчупом «Торчин»® «Чілі», ви знаєте, їх смак складно забути. Але, треба зізнатися, у них є одна вада – їх не можна з'їсти незабаром після приготування. І тут на допомогу нам приходить рецепт малосольних огірків із кетчупом «Чилі». У цьому рецепті зберігається знайомий вам неповторний пікантний смак чилі та їх можна з'їсти вже через 48 годин.

Швидко, зручно, надзвичайно смачно!

Як приготувати малосольні огірки

  1. Миємо огірки та зелень, яку ви відібрали для засолювання. Ми в нашому рецепті використовуємо класичне поєднання листя хрону та суцвіття кропу. Але також ви можете на свій смак додати листя смородини чи вишні.

     

    Marynovany_ogirky

     

  2. Для приготування маринаду в киплячу воду додаємо цукор, діжонську гірчицю, сіль, перець та кетчуп «Чилі». Маринад має закипіти.
  3. На дно банок кладемо гвоздику, запашний перець та зелень.

     

    Marynovany_ogirky

     

  4. Зверху на спеції у банки щільно складаємо огірки. Рекомендуємо обирати для малосольних огірків невеликі огірочки. Але це не означає, що вам не підійдуть більші, просто помістіть їх на дно банки і зверху накрийте більш маленькими. Маленькі огірочки просоляться швидше, їх ви з'їсте першими. Ще з огірків можна обрізати краї – це прискорить їхнє засолювання.

     

    Marynovany_ogirky

     

  5. Коли маринад закіпить, знімаємо його з вогню, даємо йому охолонути близько 10-15 хвилин і заливаємо банки з наповненими огірками так, щоб маринад повністю покрив огірки.

     

    Marynovany_ogirky

     

  6. Закриваємо банки і залишаємо їх за кімнатної температури на ніч, або приблизно на 12 годин. Через цей час прибираємо банки в холодильник та залишаємо їх там ще на 36 годин.

І ось, вже за 48 годин, фантастичний, пікантно-солодкий гоструватий смак, у вас на столі. Отже, вам потрібно менше однієї години приготування, щоб насолодитися хрусткими огірками вже через два дні і не чекати зиму. А якщо навіть два дні приготування малосольних огірків для вас довго, у нас є рецепт і для вас – швидкі малосольні огірки за дві години.

Як зробити малосольні огірки хрусткими

Хто вже раніше пробував приготувати малосольні огірки, знає, що не всі рецепти забезпечують ідеальний хрускіт малосольним огірочкам, іноді вони можуть вийти м'якими, що може засмучувати господинь.

Але хто готував огірочки за рецептом малосольних огірків з кетчупом «Торчин» ® «Чілі», знає, що з кетчупом чилі огірочки виходять чудово хрусткими.

Також варто відзначити ще кілька важливих моментів, які можуть вплинути на те, наскільки хрусткими вийдуть ваші малосольні огірочки.

  • використовувати звичайну кам'яну сіль, не йодовану;
  • підбирайте "правильні" огірки. Краще для рецепту малосольних огірків підходять сорти невеликих розмірів, до 10-12 см у довжину, з великою кількістю пухирців;
  • не заливайте малосольні огірки маринадом, який щойно закипів, від цього огірки можуть легко зваритись і тоді вже ніщо їх не врятує, вони будуть м'якими. Тому перед заливанням у банки маринад має трохи охолонути.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися