Рецепти

Класична лазанья

Класична лазанья
prev
next
Класична лазанья
90 хв
2

Класичний рецепт лазаньї — інгредієнти

Як приготувати лазанью? Насамперед запасіться всіма необхідними інгредієнтами. Для класичного рецепта вам знадобляться:

  • листи лазаньї — 300 г;
  • фарш — 450 г;
  • томатний соус Торчин «Чилі» — 30 г;
  • помідори — 1–2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.
  • вершкове масло — 1 ст.л.;
  • борошно — 1 ст.л.;
  • молоко — 250 мл;
  • мускатний горіх — на свій смак;
  • пармезан або грана падано — 60 г;
  • моцарела — 100 г;
  • сіль, перець — на свій смак.

Етапи приготування лазаньї

Усі продукти на столі, овочі вимиті, посуд підготовлена. Тепер приступаємо безпосередньо до творчості — створення справжнього кулінарного шедевра з простих, на перший погляд, інгредієнтів. Але про все по черзі:

  1. Порубати цибулю й пасеруйте її на оливковій олії до золотистого кольору.
  2. Засипте м’ясний фарш і готуйте його, регулярно помішуючи.
  3. Додайте помідори, попередньо знявши з них шкірку (це легше зробити, зануривши помідор у киплячу воду на 20–30 секунд).
  4. Для легкої пікантності та гостроти страви додайте 2 столові ложки соусу Торчин «Чилі». Це зробить лазанью більш пряної та ароматною.
  5. Посоліть і поперчіть соус.
  6. На іншій сковороді розтопіть шматочок вершкового масла, всипте борошно й розмішайте її до утворення густої суміші.
  7. Акуратно влийте молоко, ретельно помішуючи соус віночком, щоб позбутися від грудочок борошна.
  8. Додайте 50 г моцарели.
  9. Варіть соус на повільному вогні, поки він не загусне. Далі додайте всі приправи.
  10. Відваріть листи лазаньї в підсоленій воді пару хвилин, якщо це потрібно за інструкцією виробника. Якщо немає — використовуйте сухі листи.
  11. На дно змащеної маслом форми викладіть кілька листів пасти, покрийте їх соусом бешамель, а після — м’ясним болоньєзе.
  12. Повторіть таку послідовність, щоб отримати 3–4 шари.
  13. Зверху полийте лазанью соусом бешамель, посипте моцарелою й пармезаном.
  14. Поставте страву в розігріту до 190°C духовку на 30–35 хвилин.

Налийте собі келих вина й чекайте, насолоджуючись насиченим ароматом, який буде витати по кухні.

Лазанья може здаватися складною в приготуванні стравою, яка під силу хіба що шеф-кухарям. Але італійці насправді не особливо люблять складні рецепти. Головне — зрозуміти принцип складання страви та вибирати якісні інгредієнти. Повірте, лазіння не залишить байдужою жодну людину, і ваші близькі будуть просити добавку, тільки спробувавши перший шматочок.

Лазанья

Варіанти приготування лазаньї

Приготування лазаньї може стати творчим процесом, адже крім класичного варіанту існують десятки різновидів італійського блюда, які не поступаються за смаковими особливостями оригіналу. Ось кілька ідей для ваших кулінарних експериментів:
1.    Грибна лазанья з печерицями та соусом бешамель. Ніжна, вершкова, легка страва, яка готується без особливих зусиль.
2.    Лазанья зі шпинатом, рікотою та бешамель — легкий літній варіант, особливо в сезон шпинату, коли ароматний пучок зелені можна купити за смішною ціною.
3.    Лазанья з горіхами, гарбузом та морквою. Оригінальний осінній рецепт, де в якості начинки — м’якуш гарбуза з ніжним соусом бешамель і хрусткими волоськими горіхами. Обов’язково додайте трохи мускатного горіха й чебрецю — вони зроблять страва ароматним і насиченим.

Лазанья

Що таке лазанья? Тільки уявіть, як ніжні листи пасти покривають таке контрастне, але гармонійне поєднання пряного томатного соусу болоньєзе й ніжного вершкового соусу бешамель. І все це заховано під золотистою сирною скоринкою. Уже від самого опису страви починають текти слинки.

Лазанья — це традиційна страва італійської кухні, й одночасно з цим вид макаронного виробу — листів тіста з твердих сортів пшениці квадратної або прямокутної форми. Готувати лазанью вміє кожна італійка. Причому не тільки класичну версію, але й різні варіації рецепта — від вегетаріанської з листами та цукіні до грибної, гарбузової чи шпинатній.

Єдине правило, яке об’єднує всі рецепти лазаньї, — дотримання послідовності шарів. страва вибудовується, як башточка з конструктора, і дає право на будь-який політ фантазії господині.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування класичної італійської лазаньї, а також розповімо, які існують альтернативні рецепти. Тут важливо зрозуміти основний принцип, а після можна експериментувати зі складом, соусами, і висотою страви.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися