Рецепти

Крабовий салат з пекінською капустою

salat_krabovyi_s_kapustoy
prev
next
salat_krabovyi_s_kapustoy

Інгредієнти:

  • яйце – 4 шт.;
  • огірки – 2 шт.;
  • крабові палички – 250 г;
  • пекінська капуста – 250 г;
  • горіх волоський – 1 ст. л.;
  • вода – 2 ч. л.;
  • Майонез Торчин® «Делікатесний» – 120 г;
  • консервована кукурудза – 200 г.

Крабовий салат з пекінською капустою гарно поєднує у собі свіжість за рахунок овочів та зелені, легкість приготування та високі смакові якості. Саме тому господині часто віддають перевагу таким салатам як на свята, так і на звичайний обід у родинному колі. Його також можна швидко приготувати для неочікуваних гостей, це є завжди вдалим рішенням для будь-якого випадку.

Рецепт салату з пекінською капустою

Крабовий салат є справжнім улюбленцем у багатьох родинах, але часто його готують лише в класичному варіанті з рисом, проте є чимало цікавих інтерпретацій. Однією з них є крабовий салат з капустою. Він готується за наступними етапами:

  1. Відварюємо яйця в круту. Щоб жовток був потрібної консистенції, необхідно після закипання варити яйця ще 12 хвилин. Не забуваємо промити холодною водою, щоб полегшити процес очищення від шкарлупи. Як тільки яйця охололи, чистимо та нарізаємо середніми кубиками.
  2. Перед нарізанням огірків, рекомендуємо очистити їх від шкірки. Це зробить смак салату м'яким і огірок не буде виділятися серед інших інгредієнтів. Нарізаємо середніми кубиками.
  3. Крабові палички ділимо навпіл вздовж та нарізаємо так само, як огірки та яйця.
  4. Листя пекінської капусти треба промити, висушити паперовим рушником та подрібнити ножем чи порвати руками – як вам більше подобається.
  5. Мілко подрібнити горіхи за допомогою ножа. Або можете скористатись блендером.
  6. Переходимо до сервірування страви. Для цього беремо салатник, змішуємо підготовлені яйця, огірки, крабові палички та капусту, додаємо горіхи, кукурудзу та все це добре перемішуємо. Заправляємо майонезом Торчин® «Делікатесний». За необхідності ви можете додати сіль, але обов’язково спробуйте салат до цього, щоб не пересолити.

Смачний крабовий салату з пекінською капустою вже на вашому столі!

Що приготувати із залишків пекінської капусти

Майже кожна домогосподарка стикалася із тим, що залишалися продукти після приготування страв. Можливо це буде й у випадку приготування крабового салату з пекінською капустою, бо в залежності від кількості осіб, її можна використати зовсім трішки. 

Окрім того, що покласти в холодильник до наступного приготування, пекінська капуста може ще використовуватися не лише у сирому вигляді в салатах. Її також можна використати:

  1. Під час приготування борщу. Якщо у вас закінчилася білокачанна капуста, а від салату з крабових паличок залишилася пекінська капуста, тоді можете сміливо нарізати. На смак вона майже не буде відрізнятися, єдине, що додавайте її до борщу в самому кінці приготування, бо вона досить швидко може розваритись.
  2. Для приготування лаваша. По суті, це теж салат, тільки загорнутий у лаваш, і тому пекінська капуста буде добре смакувати у ньому.
  3. Котлети з пекінською капустою. Додаючи у м'ясо нарізану капусту ви покращите смак та додасте різноманітності у звичайну страву.
  4. Голубці. Пекінка також може замінити білокачанну капусту. А самі листки мають зручну форму, щоб загортати.
  5. Маринована пекінська капуста. Існує дуже багато рецептів маринування, соління та інших, що дозволять їсти пекінку не тільки відразу, а й запастися на зиму.
  6. Капустяні стейки. Ця страва популярна серед вегетаріанців, але думаємо, що і поціновувачам м’яса вона буде до смаку, бо має високі смакові властивості.

Насправді є дуже багато страв, де використовується пекінка, тому ви можете не хвилюватися за залишки та готувати дуже смачні страви, які полюбить ваша родина.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися