Рецепти

Крем-суп із гарбуза

Крем-суп із гарбуза
Крем-суп із гарбуза
Крем-суп із гарбуза
Крем-суп із гарбуза
Крем-суп із гарбуза
prev
next
Крем-суп із гарбуза
40 хв
4

Гарбузовий суп класичний: інгредієнти

Хочете дізнатися, як приготувати суп-пюре з гарбуза за класичним рецептом? Для початку запасіться такими обов’язковими інгредієнтами:

  • гарбуз (в ідеалі — мускатний або баттернат) — 450 г;
  • вершки — 250 мл;
  • молоко — 210 мл;
  • майонез Торчин «Європейський» — 3 столові ложки;
  • гарбузове насіння — 10–15 г;
  • спеції: коріандр, сіль, перець, чебрець — по 2–3 г;
  • цукор — 6 г.

З такої кількості інгредієнтів у вас вийде ситний гарячий гарбузовий суп на 4-х людей.

Етапи приготування гарбузового супу

Тепер переходимо до найцікавішого й розбираємося в тому, як готувати гарбузовий суп. Головна його перевага — вам не потрібно переживати за правильність нарізки, усе одно в кінці все буде перебиватися в блендері. Процес приготування можна поділити на такі етапи:

  1. Наріжте гарбуз на середні шматочки й замаринуйте її на кілька хвилин у майонезі Торчин «Європейський». Він не тільки зробить страву більш поживною, а й додасть особливий післясмак із ноткою пряної гірчиці.
  2. Гарбуз у майонезі з травами відправте в духовку, розігріту на 180 градусів, до готовності.
  3. Спеції подрібніть у ступці, додайте діжонську гірчицю Торчин і ретельно перемішайте.
  4. Готовий гарбуз перебийте занурювальним блендером, влийте молоко і вершки, додайте спеції, перемішайте все до однорідної консистенції.
  5. Помістіть усі інгредієнти в каструлю й закип’ятіть гарбузовий суп. Якщо рідини мало, можна додати трохи води.
  6. Готуйте на повільному вогні 2–3 хвилини.
  7. Подавайте в гарячому вигляді, розлив порційно по тарілках і прикрасивши їх гарбузовим насінням і чебрецем.

Готується страва за 30–40 хвилин із мінімумом зусиль. Досить лише вибрати якісні інгредієнти, і на останньому етапі озброїтися занурювальним блендером. Солодкуватий гарбуз, пряні спеції й ніжні вершки зроблять свою справу — подарують, на перший погляд, звичайну першу страву з ніжною текстурою, делікатним смаком і насиченим ароматом. Гарбузовий суп — ідеальний обід на осінь: гарбуз містить цілий ряд вітамінів, зміцнює імунітет, а яскравий сонячний колір супу захистить від осінньої апатії. Смачного!

тыквенный суп

Варіанти приготування гарбузового супу

Перед тим, як приготувати гарбузовий суп класичний, непогано було б дізнатися, чим можна урізноманітнити страву. Тим більше гарбуз поєднується з багатьма продуктами, і кожен раз розкривається по-різному. Ми знайшли кілька цікавих варіантів:

  1. Гарбузовий суп із копченою курячою грудкою. Це дуже ситна навариста страва зі шматочками ароматного гарбуза і дрібно порізаними копченостями. Також до складу входить класичний набір для бульйону: ріпчаста цибуля, морква, зелень.
  2. Пряний гарбузовий суп. Ця страва дійсно має зігріваючий ефект і незамінна в осінньо-зимовий сезон. Крім головного інгредієнта — гарбуза й інших овочів (цибулі, моркви, часнику), до складу також входять: імбир, куркума, кінза, сіль, перець чилі, чорний перець, коріандр. Саме вони відповідають за насичений смак і аромат.

Гарбузовий суп

Суп — це популярна перша страва, яке зігріває в холодну погоду, вважається дієтичною, але водночас добре насичує організм. Вона однаково корисна й дорослим, і дітям. Однак що робити, якщо звичайні бульйони неабияк набридли? У жодному разі не варто відмовлятися від улюбленої рідкої страви — можна просто урізноманітнити меню, додавши в нього більш оригінальні рецепти.

Наприклад, з настанням осені особливо популярним стає гарбузовий суп. Головний його інгредієнт зрозумілий із назви, ось що стосується інших складових — вони можуть бути самими різними. Сьогодні існують як вегетаріанські, так і м’ясні види гарбузового супу. Він може подаватися в класичному варіанті бульйону зі шматочками або в пюреподібному стані.

Хочете дізнатися, як готувати ніжний гарбузовий суп із солодкуватим присмаком і пряними нотками? Ми зібрали для вас кілька оригінальних варіацій страви, а також класичний, перевірений часом рецепт.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися