Гарбузовий суп класичний: інгредієнти
Хочете дізнатися, як приготувати суп-пюре з гарбуза за класичним рецептом? Для початку запасіться такими обов’язковими інгредієнтами:
- гарбуз (в ідеалі — мускатний або баттернат) — 450 г;
- вершки — 250 мл;
- молоко — 210 мл;
- майонез Торчин «Європейський» — 3 столові ложки;
- гарбузове насіння — 10–15 г;
- спеції: коріандр, сіль, перець, чебрець — по 2–3 г;
- цукор — 6 г.
З такої кількості інгредієнтів у вас вийде ситний гарячий гарбузовий суп на 4-х людей.
Етапи приготування гарбузового супу
Тепер переходимо до найцікавішого й розбираємося в тому, як готувати гарбузовий суп. Головна його перевага — вам не потрібно переживати за правильність нарізки, усе одно в кінці все буде перебиватися в блендері. Процес приготування можна поділити на такі етапи:
- Наріжте гарбуз на середні шматочки й замаринуйте її на кілька хвилин у майонезі Торчин «Європейський». Він не тільки зробить страву більш поживною, а й додасть особливий післясмак із ноткою пряної гірчиці.
- Гарбуз у майонезі з травами відправте в духовку, розігріту на 180 градусів, до готовності.
- Спеції подрібніть у ступці, додайте діжонську гірчицю Торчин і ретельно перемішайте.
- Готовий гарбуз перебийте занурювальним блендером, влийте молоко і вершки, додайте спеції, перемішайте все до однорідної консистенції.
- Помістіть усі інгредієнти в каструлю й закип’ятіть гарбузовий суп. Якщо рідини мало, можна додати трохи води.
- Готуйте на повільному вогні 2–3 хвилини.
- Подавайте в гарячому вигляді, розлив порційно по тарілках і прикрасивши їх гарбузовим насінням і чебрецем.
Готується страва за 30–40 хвилин із мінімумом зусиль. Досить лише вибрати якісні інгредієнти, і на останньому етапі озброїтися занурювальним блендером. Солодкуватий гарбуз, пряні спеції й ніжні вершки зроблять свою справу — подарують, на перший погляд, звичайну першу страву з ніжною текстурою, делікатним смаком і насиченим ароматом. Гарбузовий суп — ідеальний обід на осінь: гарбуз містить цілий ряд вітамінів, зміцнює імунітет, а яскравий сонячний колір супу захистить від осінньої апатії. Смачного!
Варіанти приготування гарбузового супу
Перед тим, як приготувати гарбузовий суп класичний, непогано було б дізнатися, чим можна урізноманітнити страву. Тим більше гарбуз поєднується з багатьма продуктами, і кожен раз розкривається по-різному. Ми знайшли кілька цікавих варіантів:
- Гарбузовий суп із копченою курячою грудкою. Це дуже ситна навариста страва зі шматочками ароматного гарбуза і дрібно порізаними копченостями. Також до складу входить класичний набір для бульйону: ріпчаста цибуля, морква, зелень.
- Пряний гарбузовий суп. Ця страва дійсно має зігріваючий ефект і незамінна в осінньо-зимовий сезон. Крім головного інгредієнта — гарбуза й інших овочів (цибулі, моркви, часнику), до складу також входять: імбир, куркума, кінза, сіль, перець чилі, чорний перець, коріандр. Саме вони відповідають за насичений смак і аромат.
Гарбузовий суп
Суп — це популярна перша страва, яке зігріває в холодну погоду, вважається дієтичною, але водночас добре насичує організм. Вона однаково корисна й дорослим, і дітям. Однак що робити, якщо звичайні бульйони неабияк набридли? У жодному разі не варто відмовлятися від улюбленої рідкої страви — можна просто урізноманітнити меню, додавши в нього більш оригінальні рецепти.
Наприклад, з настанням осені особливо популярним стає гарбузовий суп. Головний його інгредієнт зрозумілий із назви, ось що стосується інших складових — вони можуть бути самими різними. Сьогодні існують як вегетаріанські, так і м’ясні види гарбузового супу. Він може подаватися в класичному варіанті бульйону зі шматочками або в пюреподібному стані.
Хочете дізнатися, як готувати ніжний гарбузовий суп із солодкуватим присмаком і пряними нотками? Ми зібрали для вас кілька оригінальних варіацій страви, а також класичний, перевірений часом рецепт.