Інгредієнти:
- гарбуз (краще — мускатний або баттернат) — 450 г;
- вершки — 250 мл;
- молоко — 200 мл;
- майонез Торчин «Європейський» — 90 г;
- гірчиця Торчин® «Діжонська» — 3 ч. л.;
- гарбузове насіння — 15 г;
- спеції: коріандр, сіль, перець, чебрець — по 3 г;
- цукор — 2 ч. л.
З такої кількості інгредієнтів у вас вийде ситний гарячий гарбузовий суп на 4 особи.
Готується страва за 30–40 хвилин з мінімумом зусиль. Солодкуватий гарбуз, пряні спеції й ніжні вершки зроблять свою справу — подарують, на перший погляд, звичайну першу страву, але із ніжною текстурою, делікатним смаком і насиченим ароматом. Смачного!
- Наріжте гарбуз на середні шматочки і замаринуйте їх на кілька хвилин у майонезі Торчин «Європейський». Він додасть особливий післясмак.
- Перекладіть гарбуз у форму для запікання, зверху додайте декілька гілочок чебрецю і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, до готовності.
- Спеції подрібніть у ступі, додайте гірчицю Торчин® «Діжонська» - перемішайте.
- У готовий гарбуз додайте молоко, вершки, цукор та спеції – ретельно перебийте все занурювальним блендером до однорідної консистенції.
- Помістіть суп в каструлю і доведіть до кипіння. Якщо рідини мало, можна додати трохи кіп’яченої води.
- Готуйте на повільному вогні 2–3 хвилини, помішуючи.
- Подавайте в гарячому вигляді, розлив порційно по тарілках і прикрасивши їх гарбузовим насінням і чебрецем.
Варіанти приготування гарбузового супу
Перед тим, як приготувати гарбузовий суп класичний, непогано було б дізнатися, чим можна урізноманітнити страву. Тим більше гарбуз поєднується з багатьма продуктами, і кожен раз розкривається по-різному. Ми знайшли кілька цікавих варіантів:
- Гарбузовий суп із копченою курячою грудкою. Це дуже ситна навариста страва зі шматочками ароматного гарбуза і дрібно порізаними копченостями. Також до складу входить класичний набір для бульйону: ріпчаста цибуля, морква, зелень.
- Пряний гарбузовий суп. Ця страва дійсно має зігріваючий ефект і незамінна в осінньо-зимовий сезон. Крім головного інгредієнта — гарбуза й інших овочів (цибулі, моркви, часнику), до складу також входять: імбир, куркума, кінза, сіль, перець чилі, чорний перець, коріандр. Саме вони відповідають за насичений смак і аромат.