Рецепти

Крем-суп із гарбуза класичний

Крем-суп із гарбуза
Крем-суп із гарбуза
Крем-суп із гарбуза
Крем-суп із гарбуза
Крем-суп із гарбуза
prev
next
Крем-суп із гарбуза
40 хв
4

Інгредієнти:

  • гарбуз (краще — мускатний або баттернат) — 450 г;
  • вершки — 250 мл;
  • молоко — 200 мл;
  • майонез Торчин «Європейський» — 90 г;
  • гірчиця Торчин® «Діжонська» — 3 ч. л.;
  • гарбузове насіння — 15 г;
  • спеції: коріандр, сіль, перець, чебрець — по 3 г;
  • цукор — 2 ч. л.

З такої кількості інгредієнтів у вас вийде ситний гарячий гарбузовий суп на 4 особи.

Готується страва за 30–40 хвилин з мінімумом зусиль. Солодкуватий гарбуз, пряні спеції й ніжні вершки зроблять свою справу — подарують, на перший погляд, звичайну першу страву, але із ніжною текстурою, делікатним смаком і насиченим ароматом. Смачного!

  1. Наріжте гарбуз на середні шматочки і замаринуйте їх на кілька хвилин у майонезі Торчин «Європейський». Він додасть особливий післясмак.
  2. Перекладіть гарбуз у форму для запікання, зверху додайте декілька гілочок чебрецю і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, до готовності.
  3. Спеції подрібніть у ступі, додайте гірчицю Торчин® «Діжонська»  -  перемішайте.
  4. У готовий гарбуз додайте молоко, вершки, цукор та спеції – ретельно перебийте все занурювальним блендером до однорідної консистенції.
  5. Помістіть суп в каструлю і доведіть до кипіння. Якщо рідини мало, можна додати трохи кіп’яченої води.
  6. Готуйте на повільному вогні 2–3 хвилини, помішуючи.
  7. Подавайте в гарячому вигляді, розлив порційно по тарілках і прикрасивши їх гарбузовим насінням і чебрецем.

Варіанти приготування гарбузового супу

Перед тим, як приготувати гарбузовий суп класичний, непогано було б дізнатися, чим можна урізноманітнити страву. Тим більше гарбуз поєднується з багатьма продуктами, і кожен раз розкривається по-різному. Ми знайшли кілька цікавих варіантів:

  1. Гарбузовий суп із копченою курячою грудкою. Це дуже ситна навариста страва зі шматочками ароматного гарбуза і дрібно порізаними копченостями. Також до складу входить класичний набір для бульйону: ріпчаста цибуля, морква, зелень.
  2. Пряний гарбузовий суп. Ця страва дійсно має зігріваючий ефект і незамінна в осінньо-зимовий сезон. Крім головного інгредієнта — гарбуза й інших овочів (цибулі, моркви, часнику), до складу також входять: імбир, куркума, кінза, сіль, перець чилі, чорний перець, коріандр. Саме вони відповідають за насичений смак і аромат.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися