Рецепти

Курка в апельсиновому соусі з шавлією

Курка в апельсиновому соусі з шавлією
300 хв
8

Інгредієнти:

  • Апельсини — 3 шт.
  • Імбир свіжий — 20 г
  • Часник — 3 зубчики
  • Шавлія свіжа — 10 г
  • Соєвий соус Торчин® «Імбирний смак» — 100 г
  • Курка — 1,8 кг
  • Борошно кукурудзяне — 10 г
  • Вершкове масло — 150 г
  1. Приготуйте фреш із апельсинів — у вас вийде близько 350 мл. Паралельно очистіть імбир і часник, вимийте і висушіть листя шавлії. Імбир натріть на дрібній тертці, часник і шавлію дрібно наріжте.
  2. Необхідно поєднати подрібнені прянощі з апельсиновим соком і додати соєвий соус Торчин® «Імбирний смак».
  3. Курку вимийте, висушіть і покладіть у цупкий поліетиленовий пакет. Рівномірно розподіліть маринад і щільно закрийте пакет. Поставте в холодильник на 3 години або навіть більше.
  4. Вийміть курку з маринаду і перекладіть у форму для запікання. Під шкіру рівномірно розмістіть вершкове масло. Запікайте за температури 180 градусів протягом 30-40 хвилин, відтак переверніть і запікайте з другого боку стільки само.
  5. Маринад, що залишився, процідіть, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні, поки об’єм рідини не зменшиться вдвічі. Потім додайте кукурудзяне борошно і плавно помішуйте, поки соус не стане густим. Готову курку подавайте, поливши соєвим соусом Торчин® «Імбирний смак». Прикрасьте її часточками апельсинів і листочками шавлії.

Смачна, соковита, із золотою скоринкою — що може бути апетитнішим від запеченої курочки? Лише курочка в апельсиновому соусі! Поєднання пікантного соєвого соусу Торчин® «Імбирний смак» і пряної шавлії додасть страві особливого й незабутнього смаку та неймовірно апетитної скоринки.