Рецепти

Курка в томатному соусі з овочами

Курка в томатному соусі з овочами
15 хв
4

Інгредієнти:

  • куряче філе — 500 г;
  • рослинна олія — 2 ст. л;
  • болгарський перець — 2 шт.;
  • петрушка — 20 г;
  • соус для приготування Торчин® із томатами, розмарином та орегано — 1 упаковка.

М’ясо птиці, зокрема курки, — це основа багатьох українських страв. Курятину використовують для приготування плову, рагу, на основі курячого бульйону готують масу супів. Біле м’ясо використовується, як білкова складова в салатах і різних закусках. Пропонуємо вам приготувати таку просту, але дуже смачну страву, як курка в томатному соусі. Легка кислинка, яку мають томати, надає птаху цікавого пікантного відтінку, а якщо доповнити страву овочами, можна отримати повноцінний обід або вечерю, що складається з м’яса та гарніру.

Курка в томатному соусі — це спосіб швидко і просто нагодувати сім’ю апетитною стравою, яка поєднує масу корисних компонентів. Овочі багаті на клітковину, м’ясо — джерело білків і корисних жирів. Куряче філе в томатному соусі сподобається дітям, його з радістю з’їсть дорослий чоловік — ситість страви дає змогу отримати необхідний заряд енергії людям із фізично складною роботою. Для цього рецепта можна використовувати не тільки філейну, але й будь-яку частину птиці — гомілку, крильця або ціле стегно.

Як готують курку в томатному соусі

Для приготування курки в томатному соусі використовують стиглі помідори, які попередньо пасерують. Унаслідок чого вони стають схожими на томатну пасту. У даній страві гарно підходять різні спеції. Можна використовувати сушений базилік, майоран, орегано, добре поєднується з часником, цибулею, імбиром або різними видами гострого меленого перцю.

Ви можете використовувати домашній томатний соус, приготувати свіжий або купити готову заправку. Остаточний смак страви від цього не дуже зміниться. Готові заправки допоможуть заощадити час на готування, які, крім томатів, уже містять необхідні спеції.

Як овочевий гарнір, у рецепті курки в томатному соусі використовуються будь-які овочі — болгарський перець, морква, ріпа, гарбуз, або за сезоном — кабачки та баклажани. Більш поживний варіант — картопля. На смак така курка в томатному соусі чимось нагадує тушковану, тільки відрізняється насиченим томатним смаком. Проекспериментуйте з різними складовими — та оберіть найсмачніший варіант рецепту.

Як приготувати курку в томатному соусі: інгредієнти

Для того щоби приготувати курку в томатному соусі вдома знадобиться:

  • куряче філе — 500 г;
  • рослинна олія — 2 ст. л;
  • болгарський перець — 2 шт.;
  • петрушка — 20 г;
  • соус для приготування Торчин® із томатами, розмарином та орегано — 1 упаковка.

Ця кількість інгредієнтів розрахована на подачу 4 повноцінних порцій страви.

Рецепт курки в томатному соусі: покрокова інструкція

  1. Філе ретельно промийте під проточною водою. За допомогою ножа видаліть усі плівки та прожилки. Розріжте грудку на часточки. Необхідна фракція, як на курячий гуляш, тобто середнього розміру.
  2. Перець нарубайте тонкою соломкою.
  3. У розігріту олію викладіть курку й обсмажуйте на високому вогні під кришкою 8–10 хвилин до появи апетитної скоринки.
  4. Додайте в сковороду нарізаний перець, тушкуйте приблизно 2-х хвилин.
  5. Налийте в сковороду соус для приготування Торчин® із томатами, розмарином і орегано, потім ретельно перемішати.
  6. Накрийте кришкою, тушкуйте куряче філе в томатному соусі ще 3–5 хвилин.
  7. Готову курку в томатному соусі прикрасьте зеленню петрушки.

Як сервірування можна використовувати будь-який вид зелені — петрушку, кріп, кінзу, листя базиліку або м’яти. Можна присипати пахучу курку в томатному соусі зернами кунжуту. Як додатковий гарнір варто подати відварний рис або макаронні вироби. До курочки підходять сухі червоні вина, натуральні соки або столова мінеральна вода.