
Інгредієнти:
- Куряче філе — 500 г
- Болгарський перець — 1 шт. (200 г)
- Свіжа капуста броколі — 150 г
- Рослинна олія — 2 ст. л
- Соус для приготування Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом і прянощами — 1 упаковка
Пропонуємо вам приготувати курку в соусі «Теріякі» — це незвичайний азійський рецепт, який дає змогу урізноманітнити стіл будь-якої сім’ї.
Теріякі робиться на основі соєвого соусу, цукру і спеціального азійського оцту, відповідно поєднує в собі солоний, солодкий і кислий смаки. Така гастрономічна суміш дає змогу надати курочці пікантності, водночас — не дуже екзотична для людини, яка звикла до простої домашньої кухні.
Курка в соусі «Теріякі» — це проста в приготуванні страва, яку можна подавати з будь-яким гарніром: овочами, рисом, макаронними виробами.
Традиційно, зазвичай, курку в соусі «Теріякі» подають із різними видами рису або овочами, тушкованими з тієї ж заправкою.
Основи рецепта курки в соусі «Теріякі»
Даний рецепт дуже універсальний: курку в соусі «Теріякі» можна готувати на сковороді, у WOK, тушкувати, запікати в духовці або на грилі. У кожному окремому випадку смак буде різним — а отже, користуючись одними й тими продуктами, ви зможете створювати різні страви, змінюючи принцип термічної обробки. Також ніжне куряче м’ясо можна попередньо маринувати в соусі — смак курки «Теріякі» буде більш насиченим й багатшим.
З овочів, в якості гарніру можна використовувати помідори, солодкий перець, цибулю, моркву, ріпу, гарбуз, патисони, кабачки або різні види капусти. Дуже добре поєднується «Теріякі» з часником і імбиром — базовими азійськими прянощами.
Як готувати курку в соусі «Теріякі»: інгредієнти
Для приготування курки в соусі «Теріякі» вам знадобиться:
- куряче філе — 500 г;
- болгарський перець — 1 шт. (200 г);
- свіжа капуста броколі — 150 г;
- олія рослинна — 2 ст. л;
- соус для приготування Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом і прянощами — 1 упаковка.
Цієї кількості інгредієнтів вистачить для приготування 4-х порцій курки в соусі «Теріякі».
Як приготувати курку «Теріякі»: покроковий рецепт
- Курячі грудки ретельно промити під проточною водою. Гострим ножем видалити плівки та прожилки. Промокнути паперовим рушником і порізати шматочками середнього розміру.
- Підготувати овочі: вимити перець і броколі, довільно нарізати. В азійській кухні перець заведено кришити соломкою, а капусту — невеликими кубиками.
- Розігріти сковороду й налити олію для смаження.
- У гарячу олію висипати нарізану курку і смажити на високому вогні, постійно помішуючи 5–6 хвилин до появи красивої скоринки.
- Висипати на сковороду порізаний перець і броколі. Обсмажити 5 хвилин.
- Додати в сковороду соус для приготування Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом і прянощами. Змішати, накрити кришкою. Тушкувати курку «Теріякі» на повільному вогні ще 3 хвилини.
Подавати страву потрібно на персональних тарілках. Якщо ви використовуєте додатковий гарнір — його сервірують знизу, поверх накладають курку «Теріякі» з овочами, рясно поливаючи залишками соусу зі сковороди.