
Інгредієнти:
- курячі крильця – 500 г;
- насіння кунжуту – 10 г;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- соус кулінарний Торчин® з медом та карамелізованою цибулею — 1 упаковка;
- зелена цибуля (опціонально) — для декорування.
Курка — один із базових компонентів раціону сучасних українців. Так уже склалося історично, ми любимо курочку й готуємо з неї безліч цікавих страв. Наприклад, курячі крильця можуть стати основою для бульйону, рагу або як самостійна страва. Дуже цікавий варіант — приготувати цю частину птаха з медом.
Відчуття солодкуватості в ніжному м’ясі — дуже пікантне та незвичайне, багато в чому нагадує дорогі ресторанні страви, приготовані професійними кухарами. Курячі крильця в медовому соусі — це універсальна страва для сімейної вечері чи обіду. Білкова складова — власне самі крила — роблять ласощі досить калорійними. Курячі крильця — це гарна ідея, щоби нагодувати чоловіка, та й дітям сподобається похрумтіти апетитною золотистою скоринкою.
Подавати до такої основної страви можна будь-які гарніри: овочі, макаронні вироби чи крупи. Можна приготувати до курячих крилець кілька соусів. Курячі крильця готуються швидко — тому рецепт варто віднести до страв нашвидкуруч.
Курячі крильця: які варіанти рецепту існують
Крильця в медовому соусі можна готувати по-різному. Їх запікають, тушкують, смажать на грилі чи сковороді. Соус на основі меду залучають, як суміш для маринування, поливають їм страву в процесі готування або подають до вже готових курячих крилець. Як доповнення до меду для соусу використовують томатну пасту або томатний сік, зерна гірчиці, йогурт, сметану. Існують варіанти рецептів, де мед поєднується з різними прянощами: кардамоном, корицею, сушеним імбиром, гвоздикою, материнкою, звіробоєм, шавлією, м’ятою або шафраном. Відмінно підходять для рецепта й готові заправки: наприклад, соус кулінарний Торчин® із медом і карамелізованою цибулею.
Курячі крильця, що готуються з додаванням пряного меду та спецій — одна з базових страв азійської кулінарної традиції. Спробуйте приготувати цей простий рецепт вдома — і ви здивуєтеся, наскільки смачною може бути курка.
Як приготувати крильця в медовому соусі: інгредієнти
Для того щоби приготувати крильця з медом, вам знадобляться прості інгредієнти:
- курячі крильця – 500 г;
- насіння кунжуту – 10 г;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- соус кулінарний Торчин® з медом та карамелізованою цибулею — 1 упаковка;
- зелена цибуля (опціонально) — для декорування.
Ці крильця в медовому соусі розраховані на порцію для чотирьох. Якщо є необхідність приготувати крильця в медовому соусі для більшої кількості людей — просто дотримуйтесь пропорцій соусу та додаткових інгредієнтів щодо кількості крил.
Рецепт крилець у медовому соусі: покрокова інструкція
- Для приготування крилець у медовому соусі використовується простий рецепт без маринування. Промиті крила необхідно відправити на сковороду та смажити на середньому вогні 10 хвилин.
- Додати в сковороду соус кулінарний Торчин® із медом і карамелізованою цибулею та 50 мл води за бажанням, що дасть змогу зробити соус менш густим.
- Смажити до готовності м’яса ще 8 хвилин.
Подавати крила потрібно у великій тарілці, прикрасивши кунжутом і дрібно нарізаною зеленою цибулею.