Рецепти

Курячі крильця в соусі “Теріякі”

Krylcya Teriyaki
prev
next
Krylcya Teriyaki

Інгредієнти:

  • курячі крильця – 500 г;
  • соєвий соус Торчин® “Теріякі” — 200 мл;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • корінь імбиру — 30 г;
  • насіння кунжуту – 10 г;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • зелена цибуля (опціонально) — для декорування.

Якщо раптом закортіло смачного азійського меню, час робити курячі крильця в соєвому соусі «Теріякі». Ця проста страва готується за лічені хвилини, а смакує на мільйон. Секрет рецепта — смаження у соєвому соусі Торчин® «Теріякі», завдяки якому крильця набувають солодкувато-солоних нот смаку. Дуже пікантно і незвичайно.

Щоб приготувати курячі крильця у соєвому соусі «Теріякі», ми пропонуємо простий рецепт без маринування. Якщо ви хочете отримати маленькі шматочки, які зручно їсти руками, перед початком приготування розділіть кожне крильце на дві частини.

Подавайте крильця на стіл як гарячу закуску або основну страву, поряд з якою смакує гарнір з овочів, макаронних виробів чи будь-якої крупи. Також не забувайте про діп-соуси при подачі.

Готуємо курячі крильця в соусі “Теріякі”

  1. Курячі крильця добре промиваємо та обсушуємо паперовим рушником. Видаляємо зайву шкіру і відрізаємо тонкий кінчик крила. Можна додати солі та чорного перцю на смак.
  2. Розігріваємо сковорідку й наливаємо олію для смаження.
  3. Курячі крильця відправляємо на сковорідку і смажимо на середньому вогні до 10 хвилин. Перегоратйте крильця, щоб вони рівномірно просмажувалися з кожної сторони.
  4. Очищаємо часник, дрібно ріжемо або видавлюємо кілька зубчиків за допомогою пресу для часнику. Імбир чистимо від шкірки та дрібно нарізаємо. Додаємо ці інгредієнти в сковороду до крилець. Смажимо одну, дві хвилини.
  5. Виливаємо у сковорідку соєвий соус Торчин® «Теріякі». Саме він надасть страві пікантного та ароматного смаку. Ретельно перемішуємо і смажимо курячі крильця в соєвому соусі «Теріякі» на сильному вогні ще 3 хвилини, щоб довести соєвий соус до закипання.
  6. Зменшуємо вогонь і смажимо до готовності м’яса ще декілька хвилин.

Подавати крила потрібно у великій тарілці, прикрасивши кунжутом і дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Секрети приготування курки в соусі «Теріякі»

Крильця в соєвому соусі «Теріякі» можна готувати по-різному. Їх запікають, тушкують, смажать на грилі чи сковорідці.

Якщо ви бажаєте більш насиченого й багатшого смаку курячих крил, можна попередньо замаринувати їх в соєвому соусі Торчин® «Теріякі» на 15 хвилин. Також, починаючи смажити крильця, пильнуйте, щоб рослинна олія на сковороді була добре розігрітою. Це важливо для правильного обсмаження та апетитної скоринки.

Кpильця потрібно чacтo пepeвepтaти. Важливо, щоб м'ясо не пригоріло, оскільки соєвий соус може не витримати інтенсивного нагріву. Добре викopиcтoвувити вoк, на якій oлія збиpaєтьcя пo цeнтpу і куpячі кpильця cмaжaтьcя її в пpoшapку.

Соєвий соус «Теріякі» добре поєднується з різними прянощами: кардамоном, корицею, сушеним імбиром, гвоздикою, материнкою, звіробоєм, шавлією, м’ятою або шафраном. Але найкраще — з часником та імбиром, базовими азійськими прянощами.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися