
Інгредієнти:
- Кускус — 150 г сухої крупи
- Морепродукти (креветки, мідії, кальмари) — 250 г
- Томати черрі — 3 шт
- Олія для смаження — 1 ст. л.
- Вершки 10 % — 50 мл
- Соус для приготування Торчин® з медом і карамелізованою цибулею — 1 упаковка
- Петрушка для прикраси — 2–3 гілки
Для української кухні традиційними гарнірами вважається гречка, рис, макаронні вироби, а також картопля в різному вигляді. Часом у процесі приготування обіду або вечері господині сплескують руками: що ж приготувати? Адже звичні гарніри набридають до такої міри, що дивитися на них не хочеться, а займатися приготуванням складних страв немає часу. Пропонуємо звернути увагу на кускус — пшеничну крупу швидкого приготування, яка відмінно поєднується з різними основними стравами. А щоби зробити підготовку ще простіше і швидше — спробуйте зробити кускус із морепродуктами. Мідії, кальмари, креветки коштують відносно недорого, готуються швидко і просто. Кускус із морепродуктами — це ситна, смачна й незвичайна страва, яка допоможе порадувати сім’ю чимось новеньким. Крім того, кускус із мідіями, восьминогом або гребінцями — корисні ласощі, багаті йодом, насиченими кислотами й необхідними людському організму мікроелементами. Ще кускус із морепродуктами знадобиться в разі, якщо діти навідріз відмовляються їсти рибу. Дари моря містять ті ж поживні речовини та вітаміни, що й морська риба.
Як готують кускус
Якщо ви трохи злякалися екзотичної назви й не знаєте, як приготувати кускус із морепродуктами — не варто турбуватися. Страва готується, як кажуть «на швидку руку». Крупу досить залити окропом і запарити впродовж декількох хвилин. Ось і весь секрет приготування. Основу смаку складаю морепродукти. До складу кускус із морепродуктами можна включити будь-які інгредієнти на свій смак. Підійдуть мідії, восьминіг, кальмар, креветки, м’ясо краба, гребінці та все, що тільки можна купити в замороженому вигляді. Кускус із морепродуктами передбачає використання різних заправок і прянощів: чебрець, чебрець, орегано, майоран, базилік, м’ята — усі ці трави відмінно доповнюють крупу. Томатні, соєві, гірчичні соуси теж поєднуються з кускус. Спробуйте проекспериментувати, і зрозумієте: додаючи різні спеції до кускус отримаєте масу різних, несхожих один на одного гарнірів.
Рецепт кускус із морепродуктами: інгредієнти
Для того, щоби приготувати кускус із морепродуктами вдома вам знадобиться:
- Кускус — 150 г сухої крупи
- Морепродукти (креветки, мідії, кальмари) — 250 г
- Томати черрі — 3 шт
- Олія для смаження — 1 ст. л.
- Вершки 10 % — 50 мл
- Соус для приготування Торчин® з медом і карамелізованою цибулею — 1 упаковка
- Петрушка для прикраси — 2–3 гілки
Кускус із морепродуктами: покроковий рецепт
- Суху крупу висипте в глибоку миску й залийте склянкою окропу. Перемішайте, накрийте кришкою й дайте насититися рідиною.
- Приступайте до приготування морепродуктів. Креветки потрібно очистити від хітину, кальмари нарізати часточками, мідії промити та за бажанням позбавиться від раковин. У ресторанах часом подають кускус із морепродуктами, сервіруючи мідію з раковиною в неочищеному вигляді. Головне, ретельно промити морського мешканця від піску під проточною водою.
- Томати нарізати навпіл, петрушки дрібно покришити.
- Просушити морепродукти та відправити на сковороду для обсмажування. Смажити на низькому вогні 7–8 хвилин.
- Влийте в морепродукти вершки, додайте соус для приготування Торчин® з медом і карамельною цибулею. Ретельно перемішайте й потримайте під кришкою ще 3–4 хвилини.
- На крупу викладіть готові морепродукти, прикрасьте томатами й зеленню.
Як бачите, приготувати кускус із морепродуктами вдома зовсім не складно й займає процес приблизно 15 хвилин. Сервірувати кускус із креветками, мідіями й кальмарами треба на плоскій великій тарілці, потім розкладати на окремі порції. Для прикраси можна використовувати зерна кунжуту, будь-яку зелень або яскраві овочі — перець, броколі, помідори.