Рецепти
Lecho
60 хв
1

Інгредієнти:

  • перець солодкий – 1,2 кг;
  • помідори – 600 г;
  • цибуля ріпчаста – 250 г;
  • кетчуп Торчин® «Лагідний» – 400 г;
  • олія соняшникова – 2/3 склянки;
  • цукор – 2/3 склянки;
  • часник – 2 зубчики;
  • оцет 6% - 2 ст. л.;
  • сіль - 1,5 ст. л.;
  • перець чорний мелений, перець гіркий – за смаком.

Лечо прийшло до нас із угорської кухні, але так прижилося на наших українських кухнях, що здається, що було в нашому меню завжди. Лечо на зиму добре тим, що ви можете використовувати його як самостійну страву до гарніру або як інгредієнт для приготування інших страв – м'яса, овочів або супів.

Рецепт лечо

  1. Починаємо приготування лечо на зиму з підготовки всіх інгредієнтів: помідори миємо та прибираємо хвостики. Перець мий, також видаляємо хвостики, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Очищаємо цибулю та часник.

     

    lecho

     

  2. Перець нарізаємо часточками або великими кубиками, цибулю півкільцями, часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес для часнику.
  3. Помідори ошпарюємо окропом, щоб легше знялася шкірка. Очищені від шкірки помідори нарізаємо кубиками, складаємо в блендер і перемелюємо до пюре.
  4. Пюре з помідорів переливаємо в глибоку каструлю, додаємо сіль і цукор і ставимо каструлю на вогонь. Щойно вміст майбутнього лечо на зиму закипить – зніміть піну. Піни буде багато, її треба зняти повністю до того, як ви додасте олію. Після додавання олії піна розшарується і зібрати з поверхні її буде складніше.

     

    lecho

     

  5. У киплячі помідори додаємо кетчуп Торчин® «Лагідний», соняшникову олію та нарізаний часточками чи кубиками перець. Варимо 10 хвилин, помішуючи, додаємо нарізану цибулю і продовжуємо варити, помішуючи, ще 10 хвилин. Дуже важливо дотримуватися часу готування, щоб овочі не перетравилися і не втратили свою форму.

     

    lecho

     

  6. Останніми до лечо на зиму додаємо оцет і часник, після цього готуємо його ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
  7. Розливаємо лечо на зиму в попередньо простерилізовані банки, закриваємо кришками, перевертаємо банки і ставимо їх на кришки. Банки можна накрити ковдрою і так вони повинні простояти поки що повністю не охолонуть. Після цього прибираємо банки у прохолодне затемнене місце.

Взимку ви зможете відкрити баночку приготовленого за нашим рецептом лечо і насолодитися його смаком разом із підсмаженою скибочкою темної хрусткої гріночки. Завдяки кетчупу «Лагідний» до складу якого входять гвоздика, кориця, мускатний горіх, лавровий лист, лечо на зиму вийде ароматним із пряним смаком. Одним словом – взимку на вас чекає смакота!

Як зробити лечо

Незмінні інгредієнти лечо – це перець, помідори та цибуля. Інші інгредієнти лечо можуть бути вже на розсуд вашої фантазії. Але все ж таки, вперше, ми рекомендуємо приготувати лечо на зиму за класичним рецептом, описаним вище. Спробувавши класичний рецепт лечо, ви пізніше зможете експериментувати та додавати інші інгредієнти на свій смак.

Оскільки перець основний інгредієнт лечо на зиму, то від нього багато в чому залежить смак готової консервації. Перець можна вибирати будь-яких кольорів – червоний, зелений, жовтий чи білий. Важливо, щоб перець був солодким та соковитим.

Другий важливий інгредієнт – помідори. Бажано використовувати свіжі помідори, але якщо їх немає, ви можете приготувати лечо додавши більше кетчупу.

Також якщо у вас є улюблені спеції, ви можете додати їх – лавровий лист, сушена паприка, гвоздика, кардамон. Тут кожна господиня орієнтується на свій смак і може урізноманітнити рецепт несподіваними ароматними поєднаннями.

 

Коментарі
Вікторія

На скільки порцій цей рецепт?

Надіслав: Вікторія, дата: пн, 08/08/2022 - 13:35
Торчин

Вікторія, виходить 2 банки по 750 мл.

Надіслав: Торчин, дата: пн, 08/08/2022 - 16:15