Рецепти

Малосольні огірки швидкого приготування

malosoln-og-rki-shvidkogo-prigotuvannya
prev
next
malosoln-og-rki-shvidkogo-prigotuvannya
30 хв
4

Інгредієнти:

  • огірки – 600г;
  • часник – 2 зубчики;
  • вода – 1 склянка;
  • кріп та петрушка – 100 г;
  • Діжонська гірчиця «Торчин» ® – 1 ч. л.;
  • сіль - 0,5 ч. л.

Буває ж таке, що хочеться солоненьких огірків, та й до того ж швидко.

Як швидко зробити малосольні огірки? Тут на допомогу приходить наш швидкий рецепт. Вам знадобиться лише 30 хвилин, щоб у вас вийшли такі малосольні огірки швидкого приготування.

Як швидко зробити малосольні огірки

  1. По-перше, готуємо інгредієнти. Огірки необхідно ретельно вимити та висушити паперовими рушниками; вимити та просушити кріп з петрушкою; очистити 2 зубчики часнику; підготувати кип`ячену воду.

     

    Малосольні огірки

     

  2. Кріп, петрушку та часник дрібно нарізаємо ножем. За бажанням зубчики часнику можна пропустити через прес.
  3. Зрізаємо краї огірків і нарізаємо їх тоненькими скибочками або кружальцями. У цьому, здавалося б, простому етапі криється свій секрет. Секрет малосольних огірків швидкого приготування полягає в тому, що чим тонше ви наріжете огірки, тим краще вони промаринуються. А щоб нарізати огірки тонко, використовуйте гострий ніж або звичайну овочечистку.

     

    Малосольні огірки

     

  4. В окремій ємності змішуємо воду, сіль, часник, кріп, петрушку та Діжонську гірчицю від «Торчин»®. Залишаємо настоятися маринад на 5 хвилин. Важливий момент для малосольних огірків швидкого приготування – це температура води в маринаді. Вона має бути близько 80 градусів Цельсію. Якщо вода буде гаряча, огірки просто зваряться в ній і втратять свою хрумкість. Із холодною водою за такий короткий проміжок часу огірки не просоляться достатньою мірою. Якщо у вас немає термометра, щоб визначити точну температуру води, ви можете закип'ятити воду, а потім остудити її протягом 15 хвилин.

     

    Малосольні огірки

     

  5. Поєднуємо отриманий маринад із нарізаними огірками та ретельно перемішуємо. Залишаємо огірки постояти ще 10 хвилин на столі і потім ховаємо їх в холодильник на 15 хвилин.

     

    Малосольні огірки

     

  6. Через 15 хвилин дістаємо, знову ретельно перемішуємо та повертаємо в холодильник ще на 5 хвилин. І через п'ять хвилин ваші малосольні огірки швидкого приготування будуть готові, ви можете злити зайву воду та одразу подавати їх до столу.

     

    Малосольні огірки

     

Тепер ви знаєте, як швидко зробити малосольні огірки, які вийдуть пікантними, смачними та хрусткими.

Секрети господинь, як швидко зробити малосольні огірки

Один із важливих інгредієнтів у рецепті малосольних огірків швидкого приготування – є Діжонська гірчиця.

Додавання Діжонської гірчиці в маринад надає огіркам характерної легкої гірчичної гостринки, а куркума, кориця та екстракт гвоздики, що входять до складу гірчиці, роблять смак малосольних огірків пікантним та ароматним. При цьому ви можете експериментувати з кількістю Діжонської гірчиці. Якщо ви віддаєте перевагу гострішим смакам в їжі, відповідно збільшуйте пропорції гірчиці в маринаді.

Також господинь непокоїть питання, як зробити так, щоб огірочки вийшли хрусткими. Для цього рекомендуємо замочити огірки на 1 годину в холодній воді, якщо вони вже полежали якийсь час в холодильнику. Огірки, замочені у воді, вберуть у себе втрачену вологу і здобудуть колишню пружність.

Рецепт малосольних огірків швидкого приготування досить простий, і якщо ви будете дотримуватися нашого рецепту та порад, ми впевнені, у вас обов'язково вийде смачно.

Малосольні огірки

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися