Рецепти

Мариновані помідори

marinovani-pomidory
90 хв
7

Інгредієнти:

  • томати – 5 кг;
  • вода – 5 л;
  • сіль – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • оцет – 1 склянка;
  • Діжонська гірчиця Торчин – 3 ст. л.
  • зубчики часнику, кріп, листя хрону, запашний перець.

Як смачно відкрити взимку баночку ароматних соковитих маринованих томатів. У мережі безліч смачних рецептів, ми пропонуємо скуштувати наш унікальний рецепт маринованих помідорів, створений професійним кухарем з використанням Джонської гірчиці.

З такої кількості інгредієнтів ви отримаєте 7 літрових банок та 1 банку на 0,5л маринованих томатів на зиму.

Як маринувати помідори

  1. Помідори, листя хрону та кріп необхідно добре помити. Почистити часник. Розподілити рівномірно в заздалегідь підготовлені банки: томати, листя хрону, часник і кріп. Часник і зелень краще розташувати між помідорами.

     

    kabachkova_ikra

     

  2. Томати із зеленню та часником залийте окропом із чистої води на 10 хв. Таким чином, ви знезаражуєте вміст банок і в майбутньому консервація довго простоїть і не вибухне. Через 10 хв воду з банок злийте.

     

    kabachkova_ikra

     

  3. Поки томати проходять стерилізацію, підготуйте маринад. Для цього в окремій каструлі з'єднайте воду, сіль, цукор, оцет, дижонську гірчицю та запашний перець. Маринад доводимо до кипіння і даємо йому покипіти 3-5 хв.

     

    kabachkova_ikra

     

  4. В підготовлені банки залийте гарячий маринад і відразу плотно закрийте кришками. Добре, коли спеції потрапляють до баночок разом з маринадом та й далі віддають свій аромат томатам під час зберігання. горячий маринад в подготовленные банки с помидорами и сразу плотно закройте крышками. Слідкуйте, щоб спеції та зелень з часником рівномірно розподілились між банками.

     

    kabachkova_ikra

     

  5. Дайте банкам охолунути та приберіть їх на зберігання.

Томати будуть готові до вживання вже через місяць й ви зможете насолодитись соковитими й ароматно-пряними дарами літа.