Інгредієнти для тіста:
- молоко - 700 мл;
- борошно пшеничне - 250 г;
- цукор - 45 г;
- сіль - 5 г;
- яйце куряче - 3 шт;
- майонез Торчин® «Європейський» - 60 г;
- рослинна олія -120 г.
Інгредієнти для грибної начинки:
- лісові гриби (або печериці) — 300 г;
- ріпчаста цибуля — 3–4 шт.;
- майонез Торчин® «Європейський» - 70 г;
- морква — 1 шт. середня;
- яйця — 2 шт.;
- сіль, перець на свій смак;
- рослинна олія та вершкове масло для смаження.
Етапи приготування тіста для млинців із грибами
- У глибоку миску просіюємо через сито борошно, відміряємо необхідну кількість солі та цукру, додаємо до борошна. З’єднуємо та перемішуємо всі сухі інгредієнти.
- До сухої суміші вливаємо злегка збиті яйця, олію, майонез і перемішуємо до однорідної консистенції. Тісто має вийти густе та без грудок.
- У тісто для млинців із грибами поступово додаємо молоко, продовжуючи інтенсивно помішувати його віночком або міксером на невисокій швидкості. Відставте тісто на 10–15 хвилин відпочити.
- Щоб не отримати «перший млинець нанівець» тісто потрібно виливати на добре розпечену сковорідку, смажимо млинці з кожного боку до золотої скоринки.
Як приготувати грибну начинку для млинців
Для приготування грибної начинки для млинців можна використовувати будь-які гриби за вашим смаком (гливи, печериці, ерінги, лисички), але ароматна начинка виходить із лісових грибів.
Лісові свіжі гриби необхідно почистити та відварити до напівготовності. Якщо ж у вас є заготовки у вигляді приварених та заморожених грибів — можна відразу приступати до приготування начинки з грибів для млинців.
- Попередньо розморозьте гриби в холодильній камері або за кімнатної температури, для збереження текстури та аромату.
- Наріжте гриби невеликими шматочками та обсмажте на сковороді на середньому вогні з додаванням вершкового масла.
- Окремо потрібно дрібно порізати одну середню моркву та 3–4 головки цибулі. Щоб начинка вийшла ніжною та краще приготувалася — моркву потрібно потерти на середній тертці. Обсмажуємо овочі з грибами на олії до золотистого кольору.
- Попередньо зварені круто курячі яйця потрібно почистити та порізати дрібним кубиком, після чого з’єднати всі інгредієнти грибної начинки для млинців та акуратно перемішати.
- До суміші додаємо майонез, солимо та приправляємо на свій смак. Майонез допоможе зробити начинку більш однорідною та додасть страві ніжного вершкового смаку.
- Пару ложок готової начинки з грибів викладаємо на млинець і згортаємо трубочкою.
- Сервіруємо млинці з грибами порційно. Прикрасити блюдо можна дрібно нарізаною зеленою цибулею, свіжою зеленню.
До млинців із грибами, в якості соус, можна подати сметану.
Така страва на Масляну готується просто і швидко й не потребує особливих кулінарних навичок. Млинці з грибами — універсальний рецепт для свята, дружніх посиденьок чи сімейного обіду.
Також цей рецепт урізноманітнює меню тих, хто дотримується Посту або обмежує вживання м’яса у своєму раціоні.
Смачного!
Як приготувати млинці з грибами?
Кожна господиня має свій унікальний рецепт млинців. Іноді він передається з покоління до покоління, а іноді виходить у результаті успішного експерименту на кухні. Як приготувати смачні млинці з грибами та що потрібно зробити, щоб тісто вийшло ніжним, а начинка соковитою? Ми зібрали кілька секретів:
- Вибирайте гриби на свій смак. Якщо готуєте страву для дітей, краще відмовитися від лісових грибів на користь печериць. Вони також дадуть цікавий грибний смак.
- Щоб уникнути грудочок у тісті для млинців із грибами, необхідно заздалегідь просіяти борошно. Цей процес також наситить тісто повітрям і млинці вийдуть ніжними та еластичними.
- Слідкуйте за консистенцією: готове тісто на млинці з грибами не має бути густішим кефір.
- Якщо млинці вийшли надто хрусткими, залиште їх, накривши тарілкою. Через кілька хвилин основа стане м’якшою, і ви зможете легше згорнути начинку.
- Готові млинці з грибами ви можете загорнути та заморозити, а за необхідності дістати та розморозити на сковороді.
Урізноманітнити закуску допоможуть також соуси на основі сметани з додаванням майонезу, часнику, солі та перцю.