Інгредієнти:
- молоко - 700 мл;
- борошно пшеничне - 250 г;
- цукор - 45 г;
- сіль - 5 г;
- яйце куряче - 3 шт;
- майонез Торчин® "Домашній" - 60 г;
- рослинна олія -120 г.
Інгредієнти для м’ясної начинки та соусу:
- телячий фарш - 500 г;
- вершки 22% - 400 г;
- шпинат свіжий - 150 г;
- часник - 30 г;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- сіль 15 г;
- перець чорний мелений - за смаком;
- кінза - 10 г;
- коріандр - 2 г;
- майонез Торчин® "Домашній" - 80 г;
- рослинна олія - 200 г.
Приготування тіста для млинців з м'ясом
Рецепт млинців з м'ясом, з яким ми сьогодні хочемо вас познайомити, здивує вас смаком та подачею. Приготування страви можна розділити на три основні етапи.
Перший з них - приготування тіста.
Підготуйте необхідний для приготування посуд: вінчик та глибоку миску. Далі можна розпочинати замішування тіста для млинців з м’ясом:
- У глибокій мисці з'єднайте усі сухі інгредієнти: пшеничне борошно треба обов’язково просіяти, далі додайте до борошна цукор і сіль. Суміш ретельно перемішуємо.
- Додайте до отриманої суміші яйця, майонез, рослинну олію. Перемішайте до густої однорідної консистенції.
- Почніть поступово вводити молоко, не припиняючи перемішувати суміш. Вимішувати тісто для млинців слід до тих пір, доки воно не набуде однорідної рідкої текстури без грудочок. Тісто для млинців з м'ясом готове, можна починати смажити.
- Пательню поставте на вогонь і дайте їй як слід нагрітися.
- Випікайте налисники з двох сторін до отримання золотистого кольору.
Другий етап: приготування начинки для м'ясних млинців
Незвичайне поєднання фаршу, цибулі і пряних трав в нашому рецепті не залишить байдужим нікого. Для приготовуння начинки:
- Дрібно поріжте цибулю і обсмажте на сковороді з додаванням рослинної олії до золотистого кольору.
- До пасерованої цибулі додайте фарш, сіль, перець, коріандр. Продовжуйте смажити начинку для млинців з м'ясом впродовж 15 хвилин постійно помішуючи.
- В цей час візьміть пучок свіжої кінзи, дрібно наріжте і додайте ароматну зелень до пательні з готовим фаршем.
- Ще раз перемішайте усі інгредієнти та залиште начинку охолонути.
- Коли фарш трохи охолоне, невелику кількість начинки викладайте на млинчик і загортайте прямокутними конвертиками.
- Готові конвертики з м'ясною начинкою треба обсмажити на середньому вогні на пательні з вершковим маслом з обох боків до появи апетитної хрусткої скоринки.
Третій етап: приготування соусу для млинців з м'ясом
- Дрібно нашинковану цибулю і декілька зубчиків часнику обсмажуємо на середньому вогні впродовж 1-1,5 хвилин (допоки цибуля не стане м'якою і трохи прозорою).
- Великий пучок свіжого шпинату ретельно промиваємо під проточною водою і і також відправляємо до пательні смажитися ще впродовж 30 секунд.
- До соусу для млинців додаємо сіль, перець, вершки і майонез. Тушкуємо соус ще хвилину, помішуючи лопаткою, щоб не пригоріло. Знімаємо пательню з вогню.
- Готовий соус перекладаємо в чашу блендера і збиваємо до однорідності. Залишаємо соус для млинців з м’ясом охолонути та загуснути.
Секрети приготування м'ясних млинців
Не обов'язково експериментувати з екзотичними інгредієнтами і продуктами, щоб приготувати дійсно смачні млинці з м'ясом.
Рекомендуємо спробувати приготувати цю ситну страву на свято Масляної. Тонесенькі млинці з пряною м'ясною начинкою, у поєднанні з ніжним вершковим соусом, не залишать байдужими нікого.
Щоб наличники вийшли м'якими і танули у роті, треба:
- Заздалегідь дістати усі інгредієнти з холодильника. Важливо щоб яйця, молоко, майонез були кімнатної температури.
- Обов'язково просіювати борошно через сито, щоб уникнути утворення великих грудочок, а також щоб наситити тісто для млинців киснем. Насичення тіста киснем робить млинці особливо ніжними, еластичними і пружніми.
- Для приготування тонких налисників з начинкою не використовуйте кисле молоко. З ним млинці виходять товстими і рихлими й непридатними для наповнення начинкою.
- Секрет приготування смачної начинки для млинців з м'ясом полягає, в першу чергу, у виборі фаршу. Фарш має бути в міру жирним, щоб м'ясний сік не витікав із загорнутого млинця.
Спробуйте приготувати налисники з м'ясною начинкою за цим рецептом на тиждень Масляної хоча б раз. Ця страва гарантовано стане однією з найулюбленіших і ви обов’язково захочете поласувати та пригостити нею рідних не лише на свята, але і у будні.