Рецепти

Млинці з козиним сиром (бринзою) та руколою

Блины с сыром
60 хв
6

Інгредієнти для тіста:

  • молоко - 700 мл;
  • борошно пшеничне - 250 г;
  • цукор - 45 г;
  • сіль - 5 г;
  • яйце куряче - 3 шт;
  • шпинат свіжий - 100 г;
  • майонез Торчин® "Європейский" - 60 г;
  • рослинна олія -120 г.

Інгредієнти для начинки:

  • м'який козячий сир або бринза – 200 г;
  • майонез Торчин® "Європейский" - 80 г;
  • мед – 2-3 ст. ложки;
  • волоськи горіхи - 30 г;
  • рукола - 50 г;

Приступаємо до приготування тіста:

  1. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль і цукор, перемішайте сипкі інгредієнти.
  2. До сухих інгредієнтів тіста для млинців із сиром, додайте майонез, олію та яйця. Ретельно вимішайте густу суміш, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.
  3. Далі в тісто для млинців з сиром вливайте тонкою цівкою молоко кімнатної температури і інтенсивно помішуйте.
  4. Окремо в блендері подрібніть пучок шпинату та з'єднайте зелене пюре з тістом для млинців. Знову перемішайте, щоб тісто набуло рівномірного ніжного зеленого відтінку.
  5. Млинці з козиним сиром

  6. Добре нагрійте сковороду і починайте випікання млинців. Розподіляти тісто по сковороді потрібно від центру до країв, круговими рухами. Як тільки тісто «схопилося» - настав час перегортати млинець. Млинці для цього рецепту повинні залишатися ніжними та не засмаженими.
  7. Млинці з козиним сиром

Приготування начинки для млинців з козиним сиром (бринзою) та руколою

Весь процес приготування начинки займе трохи більше 5 хвилин.

  1. Розімніть подрібнений козиний сир (бринзу) виделкою, додайте майонез і ретельно перемішайте. Повинна вийти ніжна кремоподібна сирна паста.
  2. Горіхи подрібніть у ступці, блендері чи ножем. Покладіть млинець посередині тарілки, рівномірно змастіть його поверхню сирною намазкою, полийте медом. Далі посипте подрібненим волоським горіхом і листочками свіжої руколи. Ви можете експериментувати із співвідношенням кількості інгредієнтів у начинці, таким чином коригуючи смак страви під свої кулінарні уподобання.
  3. Млинці з козиним сиром

  4. Загорніть млинці із сирною начинкою у вигляді трикутних конвертиків.
  5. Млинці з козиним сиром

  6. Перед подачею посипте блюдо горіховою крихтою і полийте ще раз медом.

Подавайте ніжні млинці з козиним сиром (бринзою) і медом до чашки кави або чаю, як сніданок для всієї родини, або романтичний сніданок для коханої людини.

Секрети приготування млинців із сиром

Смачні сирні млинці зможе приготувати навіть кулінар-початківець. Такий рецепт простий у приготуванні, але водночас підкуповує сміливим поєднанням солоного сиру, солодощі меду, гіркоти горіхів та гостроти руколи.

Рецепт гарний тим, що млинці можна насмажити заздалегідь про запас. Якщо до вас несподівано прийдуть гості - достатньо дістати заздалегідь приготовлені млинці з холодильника, додати начинку, сформувати конверти, прикрасити і подати до столу. Дотримуйтесь рецепту і у вас точно вийдуть тонкі м'які млинці.

Не забувайте про прості кулінарні секрети, які зроблять вашу страву ще смачнішою:

  1. Яйця та інші інгредієнти слід дістати з холодильника щонайменше за півгодини до приготування млинців: вони мають бути кімнатної температури.
  2. Завжди додавайте рідкі продукти в сухі для того, щоб запобігти появі грудочок у тісті.
  3. Не забувайте просіювати борошно через сито, щоб наситити його повітрям. Це також дозволить уникнути формування грудочок і зробить тісто м'якішим та ніжнішим.
  4. Немає меж для експериментів із сирною начинкою. Різні види молодих овечих, коров'ячих, козячих сирів можна доповнити нотками прянощів, трав та спецій. Грецький горіх можна замінити кедровим, а гречаний мед подарує страві новий смак і аромат.
  5. Якщо сир продається в розсолі, обов'язково злийте рідину та відіжміть масу. В іншому випадку начинка вийде занадто рідкою і буде просто витікати з млинців.