Рецепти
Мусака
100 хв
4

Інгредієнти:

  • Баклажани - 3 шт

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт

  • Фарш з яловичини – 600 г

  • Помідори – 5 шт

  • Молоко - 500 мл

  • Борошно – 2 ст.л.

  • Вершкове масло – 50 г

  • Приправа 10 Овочів ® від Торчин ® - 1 ст.л.

  • Оливкова олія – 2 ст.л.

  1. Баклажани наріжте скибками завтовшки 1-1,5 см, покладіть на деку та збризніть оливковим маслом.
  2. Поставте баклажани в помірно нагріту духовку (180 градусів) та запікайте 30 хвилин до м'якості.
  3. Цибулю дрібно наріжте і пасеруйте до прозорості.
  4. Фарш додайте до цибулі і обсмажуйте, помішуючи, поки м'ясо не втратить рожевий відтінок.
  5. Зніміть шкірку з помідорів.
  6. Помідори наріжте кубиками та додайте в м'ясо. Посоліть і тушкуйте, помішуючи, ще 20 хвилин.
  7. Для приготування соусу злегка обсмажте борошно з маслом, потім потроху додавайте холодне молоко, ретельно помішуючи.
  8. Нагрівайте соус до загусання, не припиняючи помішувати. Додайте приправу 10 Овочів ® від Торчин ®.
  9. Викладіть баклажани та фарш у форму для запікання.
  10. Смачного!

Мусака — традиційна грецька страва з баклажанів, картоплі та яловичого фаршу. Завдяки соусу бешамель запіканка виходить дуже ніжною. Спробуйте приготувати мусаку за рецептом Торчин® із приправою «10 овочів». Духмяні трави, шматочки овочів та спеції нададуть страві ще більш насиченого смаку та чудового аромату. У рецепті не використовуються картопля та сир. Це робить запіканку більш легкою, але не менш смачною!