Рецепти

Курка з апельсинами

Змішайте суміш спецій Торчин® «Таємниця смаку® для курки» з соняшниковою олією, апельсиновим соком, гірчицею та цедрою апельсину для маринаду.
Очистіть апельсин та наріжте його великими шматочками.
Натріть курча маринадом. В середину курча покладіть апельсин та залиште на годину в холодильник.
Покладіть курча в рукав для запікання та готуйте 25 хвилин за температури 180°.
Ніжна курка з апельсинами
prev
next
Ніжна курка з апельсинами
90 хв
2-3

Інгредієнти:

  • суміш спецій Торчин® «Таємниця смаку для курки» – 2 ст.л.;
  • курка – 1шт. (600г);
  • апельсин – 1 шт.;
  • сік (фреш) апельсину – 2 ст.л.;
  • гірчиця Торчин® «Діжонська» - 2 ст.л.;
  • олія соняшникова – 50 г;
  • цедра апельсину – 5 г.

Запечена курка з апельсинами – стане родзинкою будь-якого святкового столу, адже вона чудово поєднується з різними гарнірами і салатами. Дізнайтеся, як приготувати оригінальну та соковиту страву разом з Торчин. Сміливо експериментуйте та потіште близьких новим кулінарним шедевром.

1. Змішайте для маринаду: суміш спецій Торчин® «Таємниця смаку для курки» з соняшниковою олією, апельсиновим соком, гірчицею та цедрою апельсину.

2. Натріть курча маринадом та залиште на годину в холодильнику.

3. Запікайте 25 хвилин при температурі 180°до золотистої скоринки.

4. Апельсин розріжте на дольки.

5. Подавайте курку разом з апельсином.

Ідеї маринадів для курча

Ми підготували для вас кілька ідей для маринадів, які ви можете використовувати для курки:

  1. Маринад з йогуртом:
  • 1/2 склянки йогурту;
  • 1 чайна ложка куркуми;
  • 1 чайна ложка кумину;
  • сіль та перець за смаком.
  1. Теріякі маринад:
  • 1/4 склянки соєвого соусу;
  • 2 ст. ложки меду;
  • 1 чайна ложка тертого часнику;
  • сіль та перець.
  1. Медово-гірчичний маринад:
  • 2 ст. ложки меду;
  • 1 ст. ложка гірчиці;
  • сік з 1/2 лимона;
  • сіль та перець.
  1. Італійський маринад:
  • 1/4 склянки оливкової олії;
  • 2 ч. ложки зелених трав (розмарин, чебрець);
  • сіль та перець.
  1. Маринад з імбиром та соєвим соусом:
  • 3 ст. ложки соєвого соусу;
  • 2 ст. ложки меду;
  • 1 ч. ложка тертого імбиру;
  • сіль та перець за смаком.

Пам'ятайте, що час маринування може впливати на смак курки. Рекомендується маринувати принаймні кілька годин або навіть залишати на ніч для досягнення найкращого смаку. Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися