Інгредієнти
- твердий сир — 100 г;
- вершкове масло — 130 г;
- борошно — 180 г;
- яйце – 1 шт.
- яєчний жовток – 1 шт.;
- приправа Торчин® «10 Овочів» - ½ ч.л.;
З цієй кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 25–30 штук печива.
Не всі діти їдять сир, але все одно люблять печиво. Так чому б не використовувати сир, як один із інгредієнтів улюбленої випічки? Тим більше, що класичний рецепт дає змогу фантазувати та експериментувати, додаючи будь-які інгредієнти на ваш смак. Приготуйте печиво і насолоджуйтесь з чаєм.
- Холодне вершкове масло, борошно і яйце розітріть до однорідності.
- Додайте приправу Торчин® «10 Овочів» і натертий твердий сир – замісіть тісто.
- Загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник на 1 годину, щоб під час розкатування воно було більш еластичним.
- Розкатайте тісто в пласт товщиною 3 мм і видавіть фігурки.
- Перекладіть на деко, застелене пергаментом, змастіть яєчним жовтком і випікайте при температурі 180 градусів 12-15 хвилин.
- Готове сирне печиво остудіть, викладіть на красиву тарілку і швидше несіть до чаю.
Смачного!
Цікаві варіанти сирного печива
Не думайте, що сирне печиво завжди однакове. Усього кілька додаткових інгредієнтів дають змогу прикрасити його й роблять страву цікавішою. Як приготувати сирне печиво, щоб воно сподобалося навіть вибагливим гурманам? Просто трохи змініть класичний рецепт і додайте щось нове:
- Печиво з яблуком або грушею. Візьміть класичний варіант кондитерського виробу і додайте в тісто одне терте солодке яблуко або грушу. У результаті печиво вийде більш м’яким і цікавим на смак.
- Імпровізуйте з сиром. Додайте м’який сир, наприклад, брі. А щоб смак зробити виразнішим, ви можете додати в тісто 1 ч.л. приправи Торчин «10 овочів». Вона додасть готовій страві приголомшливий аромат і яскраві смакові нотки болгарського перцю, томатів, селери та спецій.
- Сирне печиво з апельсином, родзинками, горіхами та цукатами. Це, мабуть найбагатокомпонентніший рецепт, у який можна покласти все, що ви знайдете в себе вдома. До сирного тіста додайте цедру одного апельсину, жменю цукатів, родзинок (можна замінити в’яленою журавлиною) та улюблені горіхи.