Рецепти

Одеський форшмак — ТОРЧИН®

Нарізати всі інгредієнти однаковими шматочками, заправити майонезом Торчин® «Європейський», зверху присипати зеленню.
Подавати з грінками. Смачного!
Одеський форшмак — ТОРЧИН®
prev
next
Одеський форшмак — ТОРЧИН®

Класичний форшмак: інгредієнти

Щоб рецепт вдався на славу, запасіться такими обов’язковими інгредієнтами:

  • м’ясо оселедця — 200 г;
  • куряче яйце — 3 середні штуки;
  • зелена цибуля — 1 пучок (приблизно 20 г);
  • ріпчаста цибуля — 50 г;
  • майонез Торчин «Європейський» — 70 г (3 столові ложки).

Як приготувати форшмак? Ніяких складнощів і особливих секретів немає. Ми підготували для вас класичний варіант, який готується швидко і просто, але розлітається зі столу за лічені хвилини. З такої кількості інгредієнтів у вас вийде апетитний свіжий форшмак на 2–3 людини.

Форшмак: етапи приготування

Що ж, тепер починаємо готувати класичний форшмак по-одеськи. Попередньо відваріть яйця, остудіть і очистіть їх. Поки вони будуть варитися, підготуйте оселедець, очистіть її, позбавте від кісточок, просушіть. Помийте зелену цибулю й почистіть ріпчасті цибулини від шкірки.

Після того як етап підготовки завершений, беремось безпосередньо до написання закуски. У такому разі форшмак готується всього за 3 хвилини:

  1. Насамперед необхідно нарізати на однакові шматочки всі інгредієнти. Якщо хочете отримати консистенцію, схожу на паштет, порубати продукти дрібно, можна навіть припустити рибу й цибулю через м’ясорубку або кухонний комбайн. Якщо ж любите шматочки побільше, нарізуйте яйця, оселедець, зелений і ріпчасту цибулю великими кубиками.
  2. На наступному етапі форшмак заправляють майонезом. Краще для цих цілей використовувати Торчин «Делікатесний», який має менший відсоток жирності та відрізняється делікатним ніжним смаком із легким ароматом гірчиці.
  3. Розкладіть форшмак на підсушений хліб або подавайте в одній великій тарілці з грінками, лавашем або питою. Зверху страву можна посипати дрібно нарубаної зеленню.

Маючи в холодильнику все потрібні інгредієнти, форшмак можна приготувати за кілька хвилин. Це ідеальна закуска в ситуації, коли до вас несподівано наскочити гості. Соковитий і ніжний паштет із риби стане легким і смачним аперитивом перед подачею основної страви. Смачного!

Одесский форшмак

Варіанти приготування форшмака

Форшмак по-одеськи — це свіжа закуска з риби, яку так люблять жителі перлини біля моря. Але ця страва популярна далеко за межами нашої країни — воно має єврейське коріння й готується в усьому світі.

Головний інгредієнт — оселедець — зазвичай не змінюється. Здебільшого альтернативних рецептів форшмака ґрунтуються на більш оригінальній подачі страви:

  1. Форшмак з оселедця в картоплі. Здатний стати справжньою окрасою святкового столу. Картопля середнього розміру з повністю вирізаною серединою запікається або готується на пару. Поки картопля доходить до готовності, можна зробити форшмак — подрібнити рибу й цибулю. На кінцевому етапі готову картоплю заповнюють рибною масою і прикрашають зеленню.
  2. Форшмак із буряком. Складається з традиційних інгредієнтів із невеликим доповненням у вигляді запеченої або відвареного буряка. Саме вона надає страві цікавий відтінок і солодкуватий післясмак.

Форшмак

Форшмак — це холодна закуска з риби, історія створення якої має давнє коріння. Її часто подають на застіллях або до міцних алкогольних напоїв. Попри різноманітність рецептів, головна особливість форшмака — солоний оселедець, яка надає йому яскравий аромат і цікаву текстуру. Форшмак ділиться на кілька видів, зважаючи на регіони його приготування. Він може бути:

  • єврейським, у якому оселедець переважає над іншими інгредієнтами, а легкість паштету надає невелику кількість соди;
  • одеським, з додаванням відвареного яйця та іноді яблук;
  • кишинівським, до складу якого входять не тільки риба, а й волоські горіхи, а також ніжне вершкове масло.

Спочатку форшмак подавали в гарячому вигляді. Його запікали з картоплею, сметаною й ріпчастою цибулею.

Однак сьогодні страва належить до холодних закусок і подається на шматочку багета або піти.

 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися