Рецепти

Окрошка від Торчин®

Рецепт Окрошка ─ Торчин
Рецепт Окрошка ─ Торчин
Рецепт Окрошка ─ Торчин
Рецепт Окрошка ─ Торчин
Окрошка
prev
next
Окрошка

Інгредієнти:

  • Огірок — 40 г
  • Йогурт — 400 г
  • Ковбаса — 50 г
  • Стебло селери — 20 г
  • Болгарський перець — 30 г
  • Відварена картопля — 50 г
  • Редиска — 15 г
  • Кріп — 5 г
  • Зелена цибуля — 5 г
  • Варене яйце — 1 шт.
  • Вода — 100 мл
  • Приправа «10 овочів» - ½ ч. л.

Як приготувати окрошку

Окрошка на йогурті

Окрошка на йогурті – варто спробувати такий рецепт, адже саме він може стати улюбленим у вашій родині. Розповідаємо, як зробити окрошку з додаванням йогурту.

Приготування окрошки не займає багато часу, з ним може впоратися навіть дитина.

  1. Зелену цибулю потрібно нарізати кільцями;
  2. Усі інші овочі треба нашинкувати кубиками або соломкою;

Окрошка

  1. Додати йогурт і приправу, ступінь густоти можна регулювати за допомогою води;
  2. Яйце та кріп варто додавати вже перед подачею страви.

Краще дати супу трохи настоятися у холодильнику і виставляти його на стіл вже охолодженим. Спробуйте приготувати окрошку за нашим рецептом і здивуйте близьких новою варіацією страви!

Окрошка

Окрошка – традиційна літня страва, яку можна зустріти майже в кожному українському домі. Легкий суп дарує незрівняний смак у спекотну погоду, добре насичує та освіжає. Як готувати окрошку кожна господиня вирішує самостійно – є безліч варіацій з овочами, м’ясом чи рибою. Заливають інгредієнти квасом, кефіром, йогуртом, сироваткою чи мінеральною водою, кожна родина має свої уподобання.

У наші дні в суп часто додається варена ковбаса, тому може здатися, що страва ця сучасна. Але що таке окрошка знали ще наприкінці 18 століття – вона нерідко згадується в рецептах та наукових творах. Звичайно, готували її дещо інакше: спочатку використовували тільки сирі овочі, а вже згодом почали їх варити. Ситності додавали за рахунок м’яса – використовували суміш із курки чи індички, свинини, тетерева – того, що залишалося від приготування інших страв. Часто зустрічаються рецепти із додаванням осетрових та інших видів риби, які мають не дуже багато кісточок.

Ми пропонуємо приготувати окрошку за рецептом «Торчин» та почастувати рідних новою варіацією улюбленої страви.

Окрошка

Окрошка на кефірі

Один із найулюбленіших варіантів окрошки – негазований суп на кефірі. Поєднання прохолодного напою та овочів може стати як головною стравою на обід, так і легким перекусом між основними прийомами їжі.

Розповімо, як приготувати окрошку на кефірі за рецептом «Торчин».

Вам знадобляться:

  • Зелена цибуля
  • Свіжий огірок
  • Редис
  • Картопля
  • Куряче яйце
  • Кріп
  • Куряча грудинка (відварна чи обжарена)
  • Сік лимона
  • Кефір
  • Вода
  • Приправа «10 овочів» від Торчин

Перед тим як приготувати окрошку, необхідно відварити картоплю та яйце, підготувати та остудити курячу грудинку. Після цього можна приступати до основних етапів:

  1. Зелену цибулю нашинкувати кільцями та злегка прим’яти, додати кріп та ½ ч.л приправи;
  2. Частину картоплі порізати кубиками, частину краще розім’яти виделкою для більшої густоти супу;
  3. Редис, огірок, курячу грудинку та яйце нашинкувати кубиками або соломкою;
  4. Залити інгредієнти кефіром і додати трохи лимонного соку;
  5. Додайте воду до бажаної густоти. Якщо цього не зробити – суп буде занадто густим.

Наша окрошка готова, але краще не вживати її одразу ж після приготування. Дайте їй час настоятися в холодильнику – навіть 20 хвилин буде достатньо.

Окрошка на квасі

Один із найпопулярніших рецептів літнього супу готується з використанням ароматного квасу. Але важливо зауважити, що для приготування окрошки згодиться не кожен напій – «правильний» квас має бути не солодким.

Основні ж складники супу залишаються класичними: варена картопля, варене яйце, свіжі огірки, редис, кріп, зелена цибуля та приправа «10 овочів». Можна використовувати як нежирну ковбасу, так і варене м’ясо (курку, свинину або яловичину). Кількість квасу залежить від кількості інгредієнтів. Наприклад, на 5 картоплин та 4 яйця знадобиться десь 2-2,5 літри. Густоту можна регулювати за власним уподобанням. Особливого смаку додає сметана, яку зазвичай кладуть вже у тарілку.

Немає складної інструкції, як приготувати окрошку на квасі – достатньо нашинкувати продукти, залити їх квасом, охолодити та додати сметану. Смачніссімо!

Готуйте з «Торчин» та відкривайте нові смаки давно знайомих страв.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися