Рецепти

Паста Болоньєзе

Паста Болоньєзе
prev
next
Паста Болоньєзе

Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 400 г;
  • макарони (паста) – 220 г;
  • олія рослинна – 2 ст. л.;
  • томатний сік — 1 склянка;
  • томат (опціонально) — 1 шт.;
  • сыр твердый (опционально) – 50 г;
  • кулінарний соус Торчин® із томатами, розмарином і орегано.

Спагеті та макаронні вироби — частина раціону практично будь-якої української родини. Макарони із задоволенням їдять діти будь-якого віку та дорослі. До цього продукту підходять різні спеції та соуси. Як гарнір паста відмінно поєднується з птицею, свининою, яловичиною, різними видами фаршу та ковбасними виробами. Якщо ви та ваша сім’я не мислить життя без макаронів у різному вигляді, вам буде цікавий рецепт болоньєзе.

Паста болоньєзе — це будь-які макаронні вироби, подані із соусом-рагу, одним з інгредієнтів якого є м’ясний фарш. Сама назва походить від найменування італійської провінції Болонья, де згідно з історичними документами й був уперше приготовлений цей рецепт. Обов’язковим інгредієнтом пасти болоньєзе також є томат — він служить для створення пікантної томатної підливи.

Варто зауважити, що не тільки паста називається “болоньєзе”, в італійській кулінарній традиції є однойменний соус. Характерна особливість соусу болоньєзе — це те, що його подають не тільки до пасти, але і як підливу до картопляного та овочевого пюре, як заправку для лазаньї або просто, як самостійну страву.

Якою буває паста болоньєзе

Як і багато популярних рецептів, болоньєзе має масу варіацій приготування. Не можна впевнено стверджувати, який саме з рецептів варто вважати класичним. Основні інгредієнти — макарони, фарш і томати — настільки універсальні, що чудово поєднуються з будь-якими прянощами та іншими продуктами. Для рецепта використовують будь-які макаронні вироби, паста болоньєзе готується з локшини, спагеті, спіралей або черепашок.

Італійці вважають за краще готувати пасту болоньєзе з тальятелле — твердо зернових виробів плоскої форми. Ви можете використовувати феттуччіні, папарделле, конкільйони, пенне та будь-який інший вид італійської пасти, якщо готуєте страву до особливого випадку. Для звичайного домашнього столу підійдуть і звичні ріжки.

Для фаршу підходить м’ясо птиці — курка або індичка, свинина, яловичина, телятина або фарш асорті з великим вмістом жиру. Вибір м’яса варто робити, виходячи з побажань до калорійності. Для дієтичної пасти підходить біле м’ясо без жиру, для щільної та калорійної страви — рожеве м’ясо свині з жировими прошарками. Крім основних складових до страви додають гриби та вино. У якості прянощів використовують орегано, базилік, чебрець. У домашніх умовах можна купувати спеціальну суміш італійських спецій.

Як приготувати пасту болоньєзе?

Для приготування пасти болоньєзе вдома знадобиться:

  • яловичий фарш – 400 г;
  • макарони (паста) – 220 г;
  • олія рослинна – 2 ст. л.;
  • томатний сік — 1 склянка;
  • томат (опціонально) — 1 шт.;
  • сыр твердый (опционально) – 50 г;
  • кулінарний соус Торчин® із томатами, розмарином і орегано.

Дані пропорції пасти болоньєзе вказані на подачу 4-х порцій. Орієнтуючись на цю кількість, готуйте пасту болоньєзе вдома, розраховуючи необхідну кількість продуктів.

Як готувати пасту болоньєзе: покроковий рецепт

  1. Відваріть макаронні вироби в підсоленій воді. Спагеті болоньєзе подаються al dente, тобто майже готовими. Не варто переварювати макарони, тому що необхідно зберегти щільну однорідну структуру. Спагеті мають вийти твердими, які не злипаються між собою.
  2. На сковороду налийте олію для смаження та нагрійте. Додайте фарш.
  3. Обсмажуйте на середньому вогні до того моменту, коли м’ясо стане коричневим. Це триватиме приблизно 8 хвилин.
  4. Додайте в сковороду томатний сік та кулінарний соус Торчин® із томатами, розмарином та орегано. Тушкуйте під закритою кришкою ще 5 хвилин.
  5. Томати наріжте тонкими кільцями, сир треба натерти на тертці.
  6. На персональну тарілку викласти макарони та рясно полити заправкою з фаршу з томатним соусом болоньєзе. Присипати сиром.

Подавати пасту болоньєзе варто лише в гарячому вигляді. Для прикраси страви можна використовувати часточки томату та тертий сир. Паста болоньєзе виглядає апетитно сама по собі й не вимагає додаткової прикраси.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися