Рецепти

Паста Карбонара

Паста "Карбонара"
60 хв
2

Інгредієнти для класичної карбонари

Давайте розберемося, як приготувати Карбонару по її класичному рецепту. Насправді страва робиться досить просто, і подавати до столу пасту можна вже через 15–20 хвилин. Перш ніж почати готувати карбонару, запасіться обов’язковими інгредієнтами:

  • спагетті — 250 г;
  • копчена груднина або бекон — 150 г;
  • пармезан — 100 г;
  • приправа Торчин «10 овочів» — 1 ч.л.;
  • яйця — 2 шт.;
  • рослинна олія — 15 г;
  • сіль, перець — на свій смак.

Зважаючи на таку кількості продуктів, у вас вийде 2–3 порції ароматної ситної страви.

Етапи приготування карбонари

Коли всі складові зібрані, настав час дізнатися, як готувати карбонару. Усе дуже просто:

  1. Налийте в каструлю води, доведіть її до кипіння й закиньте пасту. Варіть макаронні вироби стільки, скільки буде потрібно до стану аль-денте.
  2. З копченої груднини зріжте шкіру й наріжте м’ясо невеликими скибочками.
  3. У глибокій мисці змішайте два яйця й пармезан, додайте в соус трохи перцю.
  4. Поставте сковороду на вогонь, налийте олію і всипте порізане м’ясо.
  5. Обсмажувати груднину потрібно 3–5 хвилин до утворення скоринки.
  6. Готову пасту додайте до грудини й ретельно перемішайте, щоб макарони ввібрали весь соус і аромат.
  7. З каструлі, у якій варилася паста, додайте в сковороду приблизно 50 мл води. Додайте сіль і приправу Торчин «10 овочів», яка містить унікальне поєднання ароматних овочів і спецій. Вони додадуть страві яскравий і насичений смак.
  8. Приберіть вогонь до мінімуму і влийте в сковороду яєчно-сирний соус. Ретельно перемішайте карбонару й тут же вимикайте вогонь.
  9. Розкладіть страва по тарілках і посипте тертим пармезаном.

Класична карбонара — максимально проста, смачна й ситна страва. Водночас необов’язково задовольнятися тільки традиційним рецептом. Пробуйте й експериментуйте, додаючи до оригінального італійського соусу нове поєднання смаків і ароматів. Buon appetito!

Паста Карбонара

Цікаві рецепти карбонари

Щоб розібратися, як приготувати Карбонару, багато часу й сил вам не буде потрібно. Це один із найпростіших і швидких рецептів пасти, уся особливість якої — у гармонійному поєднанні інгредієнтів. Класичний варіант соусу можна готувати хоч кожен день. Ми ж пропонуємо вам кілька простих кроків, які зроблять пасту цікавішою:

  1. Карбонара з кабачками. Легкий літній рецепт, який відрізняється від класичного варіанту тільки наявністю кабачків. Водночас смак страви стає більш оригінальним і свіжим. Вам буде потрібно просто обсмажити бекон і нарізати кабачок так, щоб він за формою нагадував використовувану пасту, наприклад, у вигляді спагетті. Додайте кабачок до бекону й обсмажте до м’якості. Туди ж всипте попередньо відварену пасту, посоліть, поперчіть, зніміть із вогню й додайте яєчно-сирний соус. Подавайте, посипавши страву зверху тертим пармезаном.
  2. Карбонара з гарбузом. Це більш тепла, осіння, ситна страва. Дрібно нарізаний гарбуз додайте до бекону й обсмажте до готовності. Покладіть у сковороду приготовлену пасту. Приберіть вогонь і додайте яйце, змішане з тертим пармезаном. Ретельно перемішайте й подавайте до столу.

Карбонара

Карбонара — це справжнє свято живота й головний конкурент пасти болоньєзе. Ситна італійська страва з насиченим смаком і тонким ароматом готується дуже просто, а результат нагадує пасту, приготовану в мишленівському ресторані.

Основою карбонари є безпосередньо паста, копчена груднина або панчетта, а також яєчно-сирний соус на основі пармезану. Для страви використовуються переважно довгі види пасти:

  • спагетті;
  • тальяттеле;
  • букатіні;
  • фетучіні;
  • лінгвіні й інші.

У класичний варіант страви не входять вершки, що може збивати з пантелику, оскільки в наших ресторанах кухарі часто готують карбонару саме на них.

Зазвичай, наявність класичного рецепта не означає, що варіацій страви не існує. Сьогодні урізноманітнити карбонару можна, додавши до соусу оригінальні приправи, інші види сиру і м’яса, наприклад, шинку або навіть копчені ковбаси, головне — знайти продукцію високої якості.

Самі італійці дуже дбайливо ставляться до оригінального рецепта, однак зовсім не проти появи інших видів карбонари. Давайте розберемося, як готувати класичний соус і які інгредієнти можуть помітно змінити на краще смак традиційної італійської страви.