Рецепти
Равіолі
60 хв
2

Равіолі із сиром: інгредієнти

Як приготувати равіолі із сиром? Ми підготували для вас простий рецепт, який вийде в кожної господині. Головне — зібрати всі обов’язкові інгредієнти:

  • борошно — 0,5 кг;
  • солоний сир (бринза) — 250 г;
  • яйця — 5 штук;
  • оливкова олія — 2 столові ложки;
  • помідори черрі — 5 штук;
  • вершки 30 % — 100 мл;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • приправа Торчин «10 овочів» — 25 г;
  • приправа Торчин «Весняна зелень» — 10 г.

З розрахунку на таку кількість продуктів у вас вийде 2 порції апетитних равіолі із соковитою начинкою та ароматним соусом.

Етапи приготування равіолі із сиром і томатно-вершковим соусом

Як готувати равіолі? Процес ділиться на 2 основні етапи: підготовка продуктів і ліплення страви. Щоб отримати щільне, але водночас ніжне тісто, вам знадобиться:

  1. Змішати борошно з яйцями, додати оливкову олію й замісити тісто руками 10–15 хвилин.
  2. Сформувати з тіста 2 кульки середнього розміру, обмотати їх харчовою плівкою і відправити в холодильник на 1–1,5 години. За цей час тісто настоїться і вийде більш еластичним.

Тепер займемося приготуванням начинки:

  1. До бринзи додайте приправу Торчин «10 овочів». Завдяки поєднанню прянощів і ароматних сезонних овочів вона зробить начинку більш пікантною й цікавою.
  2. Розімніть сир виделкою і влийте 50 мл вершків.

Тепер приступаємо до складання равіолі:

  1. Тісто дістаньте з холодильника й розкачайте в прямокутник товщиною 3 мм.
  2. Викладіть на смужки 1–2 чайні ложки начинки на відстані в 5–6 см один від одного.
  3. Скріпіть равіолі та розріжте їх на квадратики.

Для останнього етапу потрібно готувати ароматний соус. Тут усе дуже просто: у сковороду налийте вершки та викладіть помідори черрі, попередньо розрізані навпіл. Зачекайте, поки вершки закиплять і всипте приправу Торчин «Весняна зелень». Готуйте ще 2–3 хвилини на повільному вогні.

Щоб зварити равіолі, поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте трохи солі та приправи Торчин «10 овочів». У киплячу воду покладіть равіолі та варіть до готовності 3–4 хвилини.

Подавайте ситну італійську страву в гарячому вигляді, полив зверху вершково-томатним соусом.

Заздалегідь підготувавши тісто, ви зможете приготувати ситний смачний обід за 45–60 хвилин. Експериментуйте з начинкою й соусами, щоб пробувати нові смаки класичної італійської страви. Смачного!

Равиоли

Варіанти приготування равіолі

Може здатися, що готується такий обід дуже довго і важко. Однак страва не вимагає особливих навичок і, якщо дотримуватися рецепту, виходить із першого разу. Як приготувати равіолі? Найважливіше — зробити гарне еластичне тісто.

А ось що стосується начинки, тут у вас ціле поле для експериментів. Ми зібрали далеко не всі варіації страви, але найцікавіші. Равіолі можуть бути з:

  • грибами;
  • гарбузом;
  • яловичиною;
  • фетою і шпинатом;
  • цукіні та вершковим сиром;
  • крабовим м’ясом;
  • лососем;
  • рикоттою, цукром і корицею (солодкий варіант страви на десерт).

Равіолі

Равіолі — це італійська страва з макаронних виробів із різноманітною начинкою. За складом вони можуть нагадувати вареники або пельмені. Однак принципова відмінність між цими стравами — особливий рецепт тіста, для якого використовуються борошно з твердих сортів пшениці, яйця й оливкова олія.

Бувають різні види равіолі:

  • за складом — м’ясні та вегетаріанські;
  • за формою — квадратні або овальні;
  • за текстурою тіста — м’які (з великою кількістю яєць) і тверді.

Подаються равіолі зазвичай з ароматним томатним або вершковим соусом, який робить тісто більш соковитим і ніжним.

Ми пропонуємо вам познайомитися з популярним рецептом сирних равіолі, а також цікавими й нестандартними варіантами страви, які допоможуть урізноманітнити меню вашої родини.