Рецепти

Ризото з грибами

Ризото з грибами
Ризото з грибами
Ризото з грибами
Ризото з грибами
Ризото з грибами
Ризото з грибами
prev
next
Ризото з грибами

Інгредієнти:

  • рис круглий – 200 г;
  • сир пармезан;
  • печериці;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • селера (корінь);
  • майонез Торчин® «Європейський» – 70 г;
  • оливкова олія;
  • вино біле – 200 мл;
  • петрушка;
  • часник;
  • сіль, перець.

Ризото з грибами – це класична страва, яка прийшла до нас із сонячної та колоритної Італії. Вона ще раз доводить, що рис – це не просто звичайний гарнір, а ідеальна основа для ароматних та насичених гарячих страв. Насправді ризото це окремий спосіб приготування рису. Гриби в страву додаються опціонально, є безліч рецептів варіацій ризото й без використання грибів.

Ризото з печерицями: етапи приготування

Головна перевага ризото з печерицями – простота приготування:

  1. Цибулю очистіть і наріжте на дрібні кубики.
  2. Сковороду поставте на вогонь, додайте трохи олії та всипте цибулю. Пасеруйте його до м'якості.
  3. Корінь селери наріжте на невеликі кубики, так само подрібніть гриби і додайте все до цибулі в сковороду.
  4. Ретельно перемішайте овочі та влийте невелику кількість білого вина. Додайте круглий рис і воду, покладіть у сковороду майонез Торчин «Європейський», який надасть страві пікантності та особливого аромату.
  5. Все перемішайте, додайте сіль, перець та прованські трави. Залишіть ризото з грибами нудитися на повільному вогні.
  6. Зніміть рис з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися.
  7. Подавайте у гарячому вигляді, посипавши тертим пармезаном. Смачного!

Зі зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде смачне ризото з грибами на 3-х осіб.

Цікаві варіації приготування ризото з грибами

Італійське ризото з грибами – зігріваюча ситна страва, рецепт якої ви можете варіювати на свій розсуд. Нема одного унікального рецепту приготування апетитного обіду. Ми зібрали кілька найоригінальніших та найцікавіших варіацій:

  1. Ризото з грибами та креветками. Якщо ви любите морепродукти, цей рецепт вам сподобається. Для нього потрібно обсмажити цибулю з грибами на сковороді та додати рис. Після цього влийте вино і бульйон, залишивши нудитися страву до готовності. За 8 хвилин до того, як ризото буде готове, додайте креветки, вершкове масло та невелику кількість тертого пармезану.
  2. Ризото з грибами та кукурудзою. Консервована кукурудза надає страві особливої насолоди. Тут ми пропонуємо використовувати не печериці, а оригінальніший інгредієнт: гриби шиїтаке. Їх обсмажте на сковороді до утворення скоринки, додайте до грибів дрібно подрібнену цибулю та часник. Пасеруйте всі 2-3 хвилини і всипте рис. Влийте трохи вина та бульйону, зменште вогонь і готуйте до м'якості рису. Перед подачею покладіть до ризото з грибами вершкове масло та тертий сир, сіль та перець. Ретельно перемішайте.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися