Рецепти

Курячий шніцель

Підготувати всі потрібні інгредієнти.
Куряче стегно відокремити від кістки й шкіри.
Подрібнити разом із цибулею. Додати 1 ст. ложку майонезу, сіль, перець, кмин.
Яйця збити з майонезом. На плівці сформувати з нарізаної маси круг завтовшки 1-2 см. Обкачати його в борошні. Потім — у яєчній суміші. Після цього — у сухарях.
Сковороду нагріти, влити олію. Щойно олія нагріється, опустити шніцель. Смажити спочатку з одного боку 2-3 хвилини, потім з другого боку 3 хвилини.
Діставши шніцель, покласти на тарілочку із серветкою, щоб увібралася зайва олія.
Подавати цілим або нарізаним із соусом. Смачного!
Нарізаний курячий шніцель
prev
next
Нарізаний курячий шніцель
30 хв
2-3

Інгредієнти:

  • куряче стегно — 4 шт.;
  • майонез Торчин® «Європейський» — 2 ст. л.;
  • ріпчаста цибуля — ½ шт.;
  • сіль, перець — за смаком;
  • мелений кмин — дрібка;
  • куряче яйце — 2 шт.;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • борошно — 3 ст. л.;
  • олія для смаження — 100 г.

Курячий шніцель має свої корені в європейській кухні, зокрема, в німецькій та австрійській. Ця страва стала популярною по всьому світу завдяки легкому приготуванню та чудовому смаку.

  1. Куряче стегно відокремте від кістки й шкіри.
  2. Подрібніть разом із цибулею.
  3. Додайте майонез Торчин® «Європейський», сіль, перець та кмин – ретельно перемішайте і відбийте.
  4. Яйця збийте з майонезом.
  5. Сформуйте шніцель: для цього змочіть руки холодною водою, візьміть трохи курячого фаршу, скачайте з нього кульку і приплюсніть в тонкий корж. Товщина заготовки курячого шніцеля повинна бути близько 1 см.
  6. Обкачайте його в борошні, потім — у яєчній суміші, після цього — у сухарях.
  7. Пательню нагрійте та налийте олію.
  8. Щойно олія нагріється, опустіть шніцель та смажте з кожного боку по 3 хвилини.
  9. Зніміть на серветку, щоб видалити зайву олію.
  10. Подавайте цілим або нарізаним, з додаванням соусу.

Смачного!

Подача та варіації приготування

Курячий шніцель зазвичай подається з кисло-солодким соусом, сметаною, лимоном чи картопляним пюре. Також може бути прикрашений зеленню.

Варіації:

  1. З сиром: Додайте в середину шніцеля тонкий шар тертого сиру перед смаженням.
  2. З грибами: Подається з грибним соусом або обсмаженими грибами.
  3. З аджикою: Додайте гостроти з аджикою або іншими гострими соусами.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися