Рецепти

Салат з тунцем

Салат Хоріатики з тунцем
Салат Хоріатики з тунцем
Салат Хоріатики з тунцем
Салат Хоріатики з тунцем
Салат Хоріатики з тунцем
Салат Хоріатики з тунцем
Салат Хоріатики з тунцем
prev
next
Салат Хоріатики з тунцем

Інгредієнти:

  • консервований тунець у власному соку — 120 г;
  • помідор — 2 шт.;
  • огірок — 2 шт.;
  • цибуля синя солодка – 1 шт.;
  • перець болгарський (різних кольорів) — 3 шт.;
  • листя салату — 100 г;
  • оливки – 50 г;
  • сир Фета – 100 г;
  • базилік листя – 10 шт.

Заправка:

  • оливкова олія — 100 мл;
  • гірчиця від Торчин® «Лимонна» — 100 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • орегано — дрібка;
  • перець чорний мелений — дрібка.

Що таке салат із тунцем? Якщо говорити про традиційну кухню Америки, то салат із тунцем за популярністю і варіативності рецептів можна порівняти з нашим олів’є. Такий салат готують, як самостійне блюдо або ж використовують, як основу для приготування сендвічів і бутербродів. У Європі такий салат теж дуже популярний, адже готується він швидко й дуже легко.

  1. Приготуємо заправку: змішайте гірчицю від Торчин «Лимонна», оливкову олію, подрібнений часник, орегано і чорний перець.
  2. Огірки, помідори і перець нарізаємо скибочками і перемішуємо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
  3. На тарілку викладаємо листя салату, потім рівномірно розподіляємо овочі, додаємо цибулю, тунець, оливки та сир Фета.
  4. Зверху поливаємо заправкою та прикрашаємо базиліком.
  5. Подавайте одразу! Смачного!

Варіанти рецептів салату з тунцем

Рецепт салату з тунцем у багатьох сім’ях доповнюється унікальними інгредієнтами, саме тому його часто порівнюють з олів’є — кожен готує його так, як звик. Приготування салату з тунцем можна сміливо називати простором для уяви, але варто знати, які продукти найкраще поєднуються з головною родзинкою цієї страви. Хтось додає в рецепт салату з тунцем мариновані огірки, цибулю або свіжу селеру, а ті, хто любить гостріше — перчики халапеньо. Додати страві американського колориту можна за допомогою таких інгредієнтів, як лайм і кінза.

Експериментуйте з заправкою: розімніть стигле авокадо в пюре і приправте його перцем, сіллю й невеликою кількістю соку лимона або винного оцту. Після цього можна додавати тунець у власному соку і дрібно нарізані листочки тархуна й чебрецю.

Зробити салат цікавішим можна також за допомогою хумусу або яблучного пюре, іноді  додають свіжу капусту (пекінську або білокачанну) і трохи рису.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися