Рецепти

Салат із зеленими помідорами

Salat zeleny pomidory
prev
next
Salat zeleny pomidory

Інгредієнти:

  • зелені помідори - 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • кетчуп «Торчин»® «Чилі» – 1 ст.л.;
  • вода – 0,5 л;
  • оцет – 0,5 склянки;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цукор – 5 чайних ложок;
  • лавровий лист;
  • перець запашний – 5 горошків;
  • чорний перець за смаком.

Якщо ви думали, що зелені помідори не смачні, це означає, що ви не їли взимку салат із зелених помідорів за нашим рецептом. Так, зелені помідори можуть бути дуже смачними, якщо їх правильно приготувати.

Секрет цього рецепту – маринад із кетчупом чилі. Зелені помідори самі по собі ще не мають такого насиченого смаку, тому вони повністю насичуються маринадом, а отже, смачний маринад – запорука успіху салату із зелених помідорів.

  1. Насамперед підготуйте банки та кришки. Все має бути ретельно вимито та простерилізовано. Також помийте кілограм зелених помідорів і один болгарський перець.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Помідори та перець поріжте тонкими слайсами. Все перемішайте. На дно банки покладіть лавровий лист, запашний перець та чорний перець горошком. Розкладіть салат по банкам.
  3. Готуємо маринад. У півлітра води додайте сіль, цукор та кетчуп чилі. Залежно від гостроти, яку ви любите, ви можете збільшити кількість кетчупу чилі. Ретельно перемішайте маринад, поставте його на середній вогонь та доведіть до кипіння. Коли маринад закипить, додайте оцет і зніміть з вогню. Розлийте маринад банками з помідорами.
  4. Тепер обов'язковий етап, щоб банки добре стояли всю зиму – стерилізація. Вставте банки із салатом із помідорами в каструлю з водою (вода має бути десь до 1/3 від висоти банки), дно каструлі попередньо застеліть рушником. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки з помідорами близько 20 хвилин. Закрийте банки щільно кришками.

За цим рецептом ви приготуєте відмінний салат із зеленими помідорами, який згодом зможете відкривати у будь-який час, коли він вам знадобиться, наприклад, як доповнення до вечері.

А ще тепер ви знаєте, що робити із зеленими помідорами, якщо вони не встигли дозріти на вашому городі або можливо ви зустріли їх у продажу.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися