
Інгредієнти
- філе індички — 500 г;
- мікс салатного листя — 150 г;
- томати чері — 100 г;
- олія оливкова — 2 ст. л;
- соус Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом та прянощами — 1 упаковка;
- oпціонально: кунжут — 1 ч.л.
З домашнього птаха в меню українців переважає курка, а от про смачне м’ясо індички ми чомусь забуваємо. А дарма: адже в цьому дієтичному продукті мало складних жирів, він містить багато корисних речовин. Наприклад, в індичатині міститься велика кількість фосфору, селену, цинку, калію й магнію, що так само добре позначається на обміні речовин, підтримці імунної системи та кровообігу.
Індичатина підтримує тонус шкіри завдяки великому вмісту ретинолу, а через відсутність холестерину, вона показана, як основа раціону для людей із надмірною вагою. Звичайно, йдеться не про смажену в олії індичку. Наприклад, салат із філе індички — ситна, корисна й дуже смачна страва, яка допоможе урізноманітнити стіл будь-якої родини.
Салат з індичкою досить простий у приготуванні, а оскільки подається в теплому вигляді, може замінити основну страву. Однієї порції салату з індичкою достатньо для насичення дорослої людини, тому подавати цю закуску можна без основної страви, обмежившись хлібом чи лавашами. Овочі в салаті з індичкою забезпечать організм вітамінами, дадуть змогу відчути ситість, але не тяжкість у шлунку.
Як його готувати?
Для цього рецепту салату з індичкою підійдуть різні способи термічної обробки м’яса птиці. Можна готувати філе в духовці, на грилі, тушкувати або обсмажувати на сковороді. Головне — не піддавати глибокому обсмажуванню, щоби зберегти невисоку калорійність салату з індичкою. Обов’язковий інгредієнт — салатне листя. Можна використовувати листовий салат, латук, ромен, можна замінити їх пекінською капустою.
Крім цього, у салаті з індичкою може бути сир: у класичному рецепті це маасдам. Підійдуть також гауда, едамер, російський сир. Завдяки їм можна збільшити калорійність страви. Як заправку, використовується теріякі, мед, гірчиця, інколи — йогурт. Приправляти теплий салат з індичкою можна будь-яким соусом або олією на свій смак, адже овочі та ніжне м’ясо поєднуються практично з будь-якими заправками.
Рецепт салату з індичкою: інгредієнти
Пропонуємо приготувати традиційний салат з індичкою та соусом теріякі, де заправка забезпечує карамельний солодкуватий смак м’яса, а овочі створюють баланс нейтральних нот. Для того щоби приготувати салат з індичкою вам знадобиться:
- філе індички — 500 г;
- мікс салатного листя — 150 г;
- томати чері — 100 г;
- олія оливкова — 2 ст. л;
- соус Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом та прянощами — 1 упаковка;
- oпціонально: кунжут — 1 ч.л.
Салат із філе індички: покроковий рецепт
- Філе ретельно промити під проточною водою, видалити прожилки та плівки. Нарізати соломкою середнього розміру.
- Томати черрі розрізати на 2 частини.
- На сковороді розігріти олію. Викласти шматочки індички та смажити 3 хвилини.
- Додати соус Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом та прянощами, ретельно перемішати.
- Смажити на середньому вогні до готовності 7–8 хвилин. Посолити на свій смак.
- На салатній персональній тарілці зібрати салат з індичкою. Красиво викласти листя, на них зверху покласти індичку, томати й посипати готову страву кунжутним насінням.
Салат з індичкою добре поєднується із сухим червоним вином та натуральними соками — гранатовий та персиковий. Цікавий смак поєднує солодкуватість соусу, кислинку томатів і пікантність ніжної індичатини. Такий салат із філе індички подають у дорогих ресторанах, тому ви, напевно, здивуєте своїх рідних, приготувавши страву вдома до вечері.