Рецепти

Шинка в духовці

shynka
prev
next
shynka
120 хв
6

Інгредієнти:

  • окіст свинини – 1,5 кг;
  • корінь хрону – 1 шт.;
  • апельсиновий джем – 200 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сушений розмарин – 2 ч. л.;
  • майонез Торчин® “Домашній” – 100 г.

Що то за застілля без запеченої шинки на столі? Ароматна, соковита та ніжна всередині з солодкуватою скоринкою – запечена шинка чи не найтрадиційніша страва зимових свят. Чудове частування для святкового меню.

Пропонуємо рецепт запеченої шинки, який будемо маринувати в духмяному соусі із розмарину, хрону, майонезу та апельсинового джему. Щоб аромати маринаду максимально наповнили м’ясо, воно має маринуватися цілу ніч. Для соковитої та смачної шинки вам знадобиться свинячий окіст, це м'ясиста плечова або тазостегнова частина свинини.

Готуємо шинку в духовці

  1. Для початку потрібно натерти хрін. Нам потрібен шматок розміром 10 см. Очистіть його від шкірки. Найскладнішим виявляється подрібнення кореня хрону за допомогою терки через пекучість в очах під час процесу. Можна подрібнити корінь на м’ясорубці. Проте не завжди варіант з м’ясорубкою виявляється ідеальним. Також для подрібнення можна використати блендер.
  2. Готуємо маринад. Змішайте в мисці майонез Торчин® “Домашній”, сухий розмарин, апельсиновий конфітюр, вичавлені два зубчики часнику, дрібно натертий хрін. Додайте солі та чорного меленого перцю. Добре розмішайте до отримання цільної консистенції маринаду.
  3. Наступний крок, маринуємо м’ясо. Свинячий окіст промити та добре висушити паперовим рушником. Натерти з усіх боків ароматним маринадом, обв’язати кулінарною мотузкою, щоб готова шинка мала щільну структуру, і поставити в холодильник на ніч.
  4. Дістаньте м'ясо з холодильника. Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікати в рукаві, алюмінієвій фользі або жаровій формі з кришкою приблизно 1,5 години (із розрахунку 1 година на 1 кілограм м'яса). Протягом останніх 10 хвилин запікання розріжте рукав, розкрийте фольгу чи знімить кришку, щоб шинка отримала підрум’янену скоринку.

Подавайте гарячою або холодною, порізавши скибочками. Запечена шинка може служити самостійним блюдом або стати основою для приготування святкових салатів, запіканок, бутербродів.

Як приготувати соковиту шинку

Щоб приготувати соковиту шинку в духовці, маємо декілька лайфхаків.

Можна почати приготування свинини з того, що перед маринуванням вимочити її у сольовому розчині 6-8 годин. Просто розчиніть 60 г солі в 1 літрі води та покладіть туди зв’язане м'ясо. Цей крок зробить м’ясо ніжнішим.

Іноді перед запіканням свинячий окіст відварюють у підсоленій воді з листям лавру та цибулею, а потім вже в духовку для отримання золотистої скоринки. Якщо ви робите цей крок, час запікання у духовці повинен буде меншим.

А щоб шинка мала цю апетитну скоринку, м’ясо обов’язково потрібно змастити соусом. У нашому випадку це майонез з хроном та апельсиновим джемом. Останній дасть ефект глазурований скоринки.

Також, щоб запечена шинка була соковитою й увібрала у себе соки маринаду, її треба загорнути у фольгу. Цей метод — найкраще рішення, щоб зберегти вологу, яка при запіканні швидко випаровується та робить м'ясо сухим.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися