Рецепти

Свиняча грудинка в томатно-медовому соусі

Свиняча грудинка в томатно-медовому соусі
270 хв
3

Інгредієнти:

  • кетчуп Торчин® «До шашлику» — 200 г;
  • свиняча грудинка — 500 г;
  • сіль, перець — до смаку;
  • гречаний мед — 100 г;
  • соєвий соус — 50 мл;
  • імбир — 20 г;
  • часник — 2 зубки;
  • чебрець — 2 г;
  • вода — 50 мл;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • олія — 15 мл.

Паста може бути смачною не лише з м'ясом. Чудова альтернатива – спагеті у томатному соусі з овочами та прянощами. Хрустка селера, зелена квасоля, соковиті помідори черрі – композиція кольорів, смаків та ароматів в одній тарілці! Кетчуп "Лагідний" надає страві ніжної томатної нотки, а прянощі й трави створюють удома атмосферу Італії. Легка та яскрава паста, яка сподобається всій родині!

  1. Грудинку натерти сіллю й перцем. Нашпигувати часником, чебрецем. Обмазати 100 г кетчупу й залишити маринуватися протягом години.
  2. Цибулю нарізати великими шматочками, моркву — у вигляді бочечок. Підсмажити на розпеченій пательні.
  3. Потім обсмажити на олії грудинку з двох боків. Покласти її у форму для запікання разом з овочами. Додати 100 г кетчупу, воду, мед, соєвий соус.
  4. Випікати близько 2,5 години за температури 160 градусів із щільно притиснутою фольгою або кришкою. І потім ще 30 хвилин з відкритою кришкою/фольгою, не змінюючи температури.
  5. Соус, що залишився, можна закип’ятити й полити ним грудинку перед тим, як подавати страву на стіл.
  6. Смачного!