Рецепти

Томатно-цибулевий конфітюр "Чилі Торчин"

Нарізаємо ріпчасту цибулю та томати середніми кубиками, часник — пластинками.
Цибулю з часником томити на вершковому маслі до пом'якшення. Додати спеції та інші інгредієнти, окрім масла і варити на маленькому вогні 20 хв. За 3-4 хвилини додати кубик вершкового масла.
Залити у пастеризовані банки та закатати. Рекомендуємо до ковбасок.
Томатно-цибулевий конфітюр "Чилі Торчин"
prev
next
Томатно-цибулевий конфітюр "Чилі Торчин"

Інгредієнти:

  • цибуля – 400 г;
  • кетчуп Торчин® «Чилі» – 300 г;
  • томати – 250 г;
  • соєвий соус – 2 ст. л.;
  • сіль – 8 г;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • ананасовий сік – 0,1 л;
  • кмин;
  • оцет – 1 ч. л.;
  • вершкове масло – 2 ст. л.

Конфітюр – це французький аналог американського джему чи нашого варення. Готується він не лише з ягід та фруктів, але й також із овочів з додаванням цукру та ароматних спецій. Готове блюдо по консистенції нагадує желе зі шматочками продуктів.

Етапи приготування конфітюру

Тепер давайте приготуємо конфітюр. Все досить просто:

  1. Цибулю наріжте на невеликі кубики, подрібніть зубчик часнику.
  2. На сковороді розтопіть вершкове масло, всипте часник, після чого цибуля. Томіть овочі на невеликому вогні до прозорості.
  3. Додайте дрібно порізані помідори та спеції, ретельно все перемішайте.
  4. Влийте оцет, ананасовий сік, соєвий соус і додайте кетчуп Торчин® «Чилі», зменште вогонь і проваріть конфітюр 15-20 хвилин.
  5. За пару хвилин до готовності додайте в блюдо трохи вершкового масла і знову перемішайте.
  6. У банки, які необхідно попередньо простерилізувати, залийте конфітюр і щільно закрийте готовий джем цибулі.

Варіанти приготування конфітюру

Немає жодних особливих секретів того, як готувати конфітюр. Його принципи створення нагадують те, як ми варимо джем чи повидло. Головне – визначитись із основним інгредієнтом. Він може бути різним: від абрикосів або полуниці до томатів, цибулі, моркви, зеленого помідора і так далі.

Готовий конфітюр використовують при створенні різних десертів або основних страв, також його можна подавати просто до чаю і їсти ложкою, додавати в кашу, панкейкам, млинцям або сирну запіканку.

Оскільки класикою є саме солодкий джем, ми зібрали для вас кілька традиційних, але водночас трохи незвичайних варіацій:

  1. Асорті ягід. У такий конфітюр можна додати смородину, аґрус, вишню, черешню, полуницю. Червоні ягоди гармонійно поєднуються між собою і за смаком, і ароматом, і виглядом. Просто додайте цукор та лимонний сік, проваріть інгредієнти.
  2. Яблучний конфітюр із корицею. Це теплий смак, що зігріває, який ідеально підходить для багатьох десертів. Кориця додає страві пікантності та підкреслює аромат яблук.
  3. Груша та кава. Незвичайне, але дуже смачне поєднання. Чорна кава розкриває смак груші та робить конфітюр більш незвичайним.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися