Рецепти

Різотто з гарбузом

Очистіть гарбуз: приберіть насіння, а м'якоть поріжте кубиками з ребром 1-1,5 см. Дрібно нарізану цибулю пасеруйте на оливковій олії до прозорості, потім додайте гарбуз і готуйте на невеликому вогні близько 15 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким. Додайте рис, перемішайте та готуйте 3-4 хвилини.
Додайте багатий на овочевий смак і аромат бульйон, приготований на основі універсальної приправи Торчин® «10 Овочів».
Підливайте його невеликими порціями, постійно помішуючи рис і чекаючи повного вбирання рисом бульйону перед додаванням нової порції. Додайте вершкове масло і подавайте на стіл.
Різотто з гарбузом
prev
next
Різотто з гарбузом

Інгредієнти:

• гарбуз мускатний – 700 г;

• вершкове масло – 40 г;

• оливкова олія – 40 мл;

• вода – 1,2 л;

• довгастий рис (н-р: арборіо) – 350 г;

• цибуля ріпчаста – 100 г;

• універсальна приправа Торчин® «10 Овочі» – 1 ст. л.

Різотто з гарбузом – іще один гастрономічний спосіб цікаво подати банальний гарбуз. З настанням осені гарбуз все частіше з'являється на полицях магазинів. Однак рецептів з ним не так багато, тому господині шукають оригінальне та цікаве поєднання продуктів.

Процес приготування різотто з гарбузом може здатися складним, проте підготувавши всі інгредієнти, ви зможете впоратися всього за 40 хвилин.

1. Очистіть гарбуз: розріжте його на половинки і видаліть з м'якоті все насіння. Після цього поріжте його на дрібні кубики завтовшки 1 см.

2. В пательню налийте оливкову олію та поставте на вогонь. Дрібно наріжте цибулю і пасеруйте, доки не стане прозорою.

3. Додайте до цибулі попередньо порізаний гарбуз, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте овочі близько 15 хвилин до м'якості.

4. До овочів  додайте рис і ретельно все перемішайте. На повільному вогні продовжуйте готувати різотто ще 3 хвилини.

5. Заздалегідь приготуйте бульон на основі ароматної приправи Торчин® «10 овочів», яка збагатить його смак, додавши аромату болгарського перцю, цукіні, цибулі, моркви і т.д. Тримайте його гарячим.

6. Влийте невелику порцію гарячого бульйону так, щоб він тільки покрив рис з овочами,  - готуйте, помішуючи, поки рис не вбере всю рідину.

7. Доливайте бульон за потреби, поки не приготується рис, і слідкуйте за тим, щоб рідина повністю ввібралася. Не забувайте постійно помішувати різотто. В кінці додайте сіль за смаком.

8. Готове різотто зніміть з вогню, покладіть невелику кількість вершкового масла і ретельно перемішайте.

9. Подавайте різотто з гарбузом одразу! Можна прикрасити подрібненою зеленню або  додати пармезан. Смачного!

Із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде різотто на 4-х осіб. Ця нескладна і одночасно гастрономічна страва чудова ідея для прохолодного осіннього вечора у колі сім’ї або друзів.

Цікаві варіації різотто з гарбузом

Різотто з гарбузом не має єдиного універсального рецепту. Головне – використовувати три ключові компоненти: рис, гарбуз і бульон. Всі інші інгредієнти можна додавати та прибирати за смаком, залежно від того, що люблять у вашій родині. Гарбуз добре поєднується і з овочами, і з м'ясом, і з пряними спеціями, і навіть із фруктами.

Ми зібрали для вас ще кілька цікавих варіацій страви:

1. Різотто з гарбузом та креветками. Чому б не додати в овочеве різотто небагато морепродуктів? Обсмажте дрібно нарізану цибулю та часник, додайте рис, бульйон, трохи вина та все добре перемішайте. Попередньо відварений або запечений гарбуз змішайте з вершками і подрібніть у блендері або через сито. Креветки обсмажте на оликовому маслі. Коли рис приготується до стану «аль-денте», додайте гарбузове пюре і все перемішайте. Перед подачею додайте обсмажені креветки і посипте пармезаном.

2. Різотто з гарбузом та куркою. Приготуйте також м'ясну варіацію страви. Для цього можна взяти як філе, так і гомілки або стегенця. Курку поріжте на дрібні шматочки та обсмажте 4-5 хвилин. Зніміть її з вогню і покладіть у пательню подрібнену цибулю та часник. Туди ж відправте гарбуз - на повільному вогні тушкуйте овочі до напівготовності. Покладіть у пательню рис, влийте курячий бульйон, додайте обсмажену курку, сіль та перець. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою. Томіть на повільному вогні до готовності.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися