Незвичайний солодкий скрембл на сніданок: інгредієнти
Розібравшись із тим, як приготувати скрембл із солоними інгредієнтами, чому б не поекспериментувати й не перетворити страву в солодкий сніданок? Тим більше, що процес максимально простий, а результат виходить не тільки смачним, але й досить ситний, такий, що ви зможете почати новий день без почуття голоду.
Для солодкого омлету підготуйте такі обов’язкові інгредієнти:
- куряче яйце — 2 штуки;
- майонез Торчин «Європейський» — 1 столова ложка;
- банан — ½ шт.;
- сир нежирний — 40 г;
- вершкове масло — 1 столова ложка;
- сіль, цукор — на свій смак.
З такої кількості інгредієнтів у вас вийде оригінальний скрембл для 2-х людей.
Етапи приготування скрембла
Усі інгредієнти зібрані, значить настав час дізнатися, як готувати скрембл. Тут усе дуже просто — процес приготування можна розбити на 5 простих етапів:
- Яйця збийте віночком із майонезом Торчин «Європейський». Саме він відповідає за м’якість скрембла й надає страві особливий пікантний смак. Додайте в миску трохи солі й цукру, ретельно все перемішайте.
- Розтопіть на сковороді шматочок вершкового масла і вилийте туди яєчну суміш. Готуйте скрембл, періодично помішуючи його основу.
- Поки яйця готуються, наріжте банан і додайте його в сковорідку. Туди всипте нежирний сир. Ще раз добре все перемішайте і знімайте з вогню.
- Щоб банан став більш м’яким, а сам скрембл — ніжним, дайте йому настоятися 3–5 хвилин.
- Подавайте страву просто на тарілці або на підсмаженому тості, прикрасивши ягодами, медом або кленовим сиропом.
Готується солодкий скрембл усього за 10 хвилин без зайвих зусиль. Ви можете експериментувати з будь-якою начинкою до яєчної основи, і кожного разу отримувати смачний сніданок для всієї родини. Така страва додасть сили на початку нового дня й наситить організм надовго.
Цікаві варіації скребла
Немає жодного універсального рецепта, як приготувати скрембл. Єдиний незмінний етап: збити яйця і смажити їх, постійно помішуючи лопаткою. А ось начинку можна додавати ту, яка вам сподобається:
- Скрембл з овочами. Для нього знадобляться будь-які овочі, які лежать у вас у холодильнику: перець, помідори, кабачок, баклажан, гарбуз і т. д. Їх необхідно порізати на дрібні шматочки й обсмажити до готовності. На останньому етапі вливається яєчно-молочна суміш і спеції. 3–4 хвилини — і скрембл готовий.
- Скрембл із сиром і зеленню. Дуже ніжна страва, що тягнеться, яка є досить калорійною та ідеально підходить для сніданку. Крім яєць і вершкового масла, у неї також входять 30–50 г вашого улюбленого твердого сиру і трохи рубаної зелені. Сир натирають на терці та додається в яєчну суміш у процесі обсмажування. страва виходить дуже вершковою і ніжною, подається як самостійний сніданок або на тості.
Скрембл
Скрембл — це більш простий і швидкий варіант омлету, який у багатьох країнах вважається класичним і найпопулярнішим сніданком. У наших широтах страва відома ще як яєчня-бовтуха. Головна особливість такого сніданку в тому, що приготувати скрембл можна всього за 5–10 хвилин, поєднуючи яйця з тим набором продуктів, який знайдеться у вас у холодильнику.
Сьогодні господині готують різні види скремблів: овочеві, рибні або м’ясні, солодкі або солоні. Секрет страви криється в додаванні невеликого шматочка вершкового масла, який відповідає за ніжну текстуру, використанні свіжих яєць і підборі продуктів, що гармонійно поєднуються між собою.
Ми підготували для вас кілька звичних варіантів страви, а також готові розповісти, як готувати більш оригінальний солодкий скрембл із бананом.