Інгредієнти:
- спагеті – 400 г;
- гриби – 300 г;
- сир – 100 г;
- соус Торчин® «Грибний»;
- вершкове масло – 50 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль, перець.
Спагеті часто подають з м'ясом та м'ясними продуктами. Але чому б не відійти від звичного варіанта, обравши спагеті з грибами та сиром?! Це вишукана, смачна і проста у приготуванні страва. Печериці не гірше за м'ясо втамовують голод і навіть вважаються однією з найкращих альтернатив м'ясу. При цьому страва виходить легшою та кориснішою, підходить навіть вегетаріанцям.
- Відваріть спагеті.
- На розігрітій пательні розтопіть вершкове масло, додайте нарізану цибулю та гриби.
- Обсмажте до готовності та приємного золотистого кольору.
- Додайте соус Торчин® «Грибний».
- На тарілку викладіть порцію спагеті, зверху – гриби.
- Присипте сиром і зеленню.
Беліссімо!
Секрети приготування
Рецепт приготування спагеті з грибами можна сміливо віднести до страв нашвидкоруч. Він не забере у вас багато часу. Надайте страві італійського колориту, використовуючи справжню італійську пасту та Пармезан, а також замінивши вершкове масло оливковим. Соус Торчин "Грибний" посилить смак і аромат печериць. Відмінна ідея для сімейної вечері та святкового меню!
У великій каструлі закип'ятіть воду. Посоліть і додайте столову ложку оливкової олії, щоб паста не склеїлася. Варіть, постійно помішуючи, до стану "аль денте" - має відчуватися ледь помітна твердість. Не забувайте, що після приготування страви макарони з'єднуються з соусом і додатково насичуються вологою. Тому найкраще брати пасту італійського виробництва із твердих сортів пшениці та керуватися часом, вказаним на упаковці. Готові спагеті відкиньте на друшляк і дайте стекти воді.
Зверніть увагу! Пасту не можна заздалегідь змішувати із соусом, інакше вона розмокне та втратить пружність. Зберігайте ці компоненти окремо і змішуйте тільки перед подачею.
Порада! Щоб шматочки цибулі не розповзлися і зберегли первісну форму при тушкуванні з грибами, виконуйте нарізку не впоперек, а вздовж цибулини.
Не залишайте гриби відмокати – наситившись вологою, вони стануть пухкими та несмачними. Обсушіть паперовими рушниками та наріжте тоненькими слайсами.
На замітку! Печериці є у продажу цілий рік. Це найкращий варіант, якщо грибний сезон ще не розпочався або, навпаки, щойно закінчився. Замість печериць можна використовувати сушені гриби (час приготування в цьому випадку збільшиться). А якщо доповнити спагеті білими грибами, таку страву можна подати гостям, що раптово нагрянули.
Подавайте одразу, не чекаючи поки макарони охолонуть. Аромат тертого Пармезану у поєднанні з грибами огорне блюдо спокусливою ноткою, а ніжний соус м'яко полонить стрічки спагеті. Така вечеря принесе відчуття тепла та ситості.