Рецепти

Спрінг-рол із креветками

spring_roll_2.png
spring_roll_3.png
spring_roll_4.png
spring_roll_1.png
Spring_roll.png
prev
next
Spring_roll.png

Інгредієнти:

  • рисовий папір (можна придбати в супермаркетах у відділі інгредієнтів для суші) — 4 листа;
  • тепла вода — 50 мл;
  • креветки великі очищені — 12 шт;
  • часник (для обсмажування креветок) — 2 зубчика;
  • морква — 1 шт.;
  • огірок свіжий — 1 шт.;
  • синя капуста — ¼ частина головки;
  • крем-сир — 80 г;
  • листя салату або шпинату;
  • мікрогрін;
  • соус Торчин® кисло-солодкий для подачі.

Спрінг-рол — ідеальний приклад азійського стріт-фуда, що так само чудово смакує і вдома. Легка, поживна страва з витонченим смаком на перший погляд здається складною в приготуванні. Але насправді ж зробити спрінг-роли зможе навіть новачок у кулінарній справі. І знадобиться на це не більше ніж 10–15 хвилин. Тим більше, що спеціальний соус тепер можна не готувати, адже є Торчин® кисло-солодкий із манго.

  1. Перший етап — нарізка овочів. Беремо свіжий огірок, чверть капустини та моркву. Нарізаємо їх великою соломкою та поки що відкладаємо.
  2. Готуємо креветки для начинки. Для цього чистимо 2 зубчика часнику та розрізаємо їх на 2–4 частини. У такий спосіб часник віддасть сік під час смаження, проте його все ще буде легко відокремити від креветок. Розігріваємо пательню, додаємо трохи олії, викладаємо часник та креветки, смажимо їх з обох сторін на середньому вогні протягом 2 хвилин. Якщо ви придбали креветки в глазурі — спершу потримайте їх під проточною холодною водою, аби лід на поверхні розтав.
     

    Spring-roll

  3. Рисовий папір занурюємо в теплу воду на 3 секунди — це зробить його більш пружним і еластичним. Складаємо папір на дощечку, одну сторону змащуємо тонким шаром крем-сиру.
     

    Spring-roll

  4. Викладаємо начинку так, щоб інгредієнтів вистачило на 4 роли. Починаємо з листя салату або шпинату. На них викладаємо овочеву соломку з капусти, огірка та моркви. І завершуємо композицію креветками – по 3 штуки на кожен рол.
  5. Закручуємо роли. Із цим етапом без проблем впорається кожен українець, адже процес скручування ролів дуже нагадує приготування голубців. Спершу загинаємо нижню сторону, далі складаємо до центру бокові частинки рисового паперу і скручуємо рулетиком.
     

    Spring-roll

  6. Для подачі спрінг-ролів використовуємо великі плоскі тарілки, дерев’яні палички для їжі та найголовніше — соус Торчин® кисло-солодкий.
     

    Spring-roll

Смак спрінг-ролів можна постійно змінювати, міксуючи інгредієнти. Тож не бійтеся експериментувати та щоразу дивувати себе та друзів простою, але дуже оригінальною стравою.

Альтернативні варіанти начинки

Креветки — класичний варіант начинки для спрінг-ролів, але далеко не єдиний з можливих. Адже тонкий смак рисового паперу не відволікає, а навпаки — підкреслює інші компоненти страви.

Якщо ви почуваєтесь новачком в азійській кухні, ми радимо також спробувати такі варіанти:

  • Курятина з овочами. Поєднайте відварне філе з тонко нарізаним свіжим огірком, помідорами, солодким перцем і яблуками. Для соусу змішайте в окремому посуді майонез і гірчицю Торчин®, додайте сушений часник, мелений чорний перець, а також сіль або соєвий соус. Загорніть у рисовий папір і страва готова!
  • Тунець з авокадо. Для спрінг-ролів можна використати і шматочок слабосоленої риби, і банку консервованого тунця в олії або власному соку. Механізм приготування аналогічний — змащуємо підготовлений рисовий папір крем-сиром, викладаємо мікс-салат, розчавлене або дрібно нарізане авокадо та шматочок риби. Формуємо рол і подаємо на стіл із кисло-солодким соусом Торчин<®

Відкривайте нові цікаві поєднання смаків та діліться ідеями в коментарях до цього рецепту!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися