Рецепти

Свиняча грудинка в томатно-медовому соусі

Грудинку натерти сіллю й перцем. Нашпигувати часником, чебрецем. Обмазати 100 г кетчупу й залишити маринуватися протягом години.
Цибулю нарізати великими шматочками, моркву — у вигляді бочечок. Підсмажити на розпеченій пательні.
Потім обсмажити на олії грудинку з двох боків. Покласти її у форму для запікання разом з овочами. Додати 100 г кетчупу, воду, мед, соєвий соус.
Випікати близько 2,5 години за температури 160 градусів із щільно притиснутою фольгою або кришкою. І потім ще 30 хвилин з відкритою кришкою/фольгою, не змінюючи температури.
Соус, що залишився, можна закип’ятити й полити ним грудинку перед тим, як подавати страву на стіл. Смачного!
Свиняча грудинка в томатно-медовому соусі
prev
next
Свиняча грудинка в томатно-медовому соусі
270 хв
3

Інгредієнти:

  • кетчуп Торчин® «До шашлику» — 200 г;
  • свиняча грудинка — 500 г;
  • сіль, перець — за смаком;
  • гречаний мед — 100 г;
  • соєвий соус — 50 мл;
  • імбир — 20 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • чебрець — 2 г;
  • вода — 50 мл;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • олія — 15 мл.

Свиняча грудинка в томатно-медовому соусі - вишукана страва для святкового столу. Соус чудово підкреслює смак м'яса, додаючи йому особливого смаку. Кетчуп Торчин® «До шашлику» надає гостроти і робить грудинку ніжною та соковитою, а гречаний мед додає страві пікантності. Завдяки такому маринаду, м'ясо набуває рум'яної скоринки з гарним блиском. Приготуйте найніжнішу свинину за нашим рецептом і кличте гостей!

  1. Грудинку натерти сіллю та перцем, нашпигувати часником і чебрецем, обмазати кетчупом Торчин® «До шашлику»  і залишити маринуватися на 60 хвилин.
  2. Цибулю та моркву нарізати великими шматочками та обсмажити на розпеченій пательні.
  3. Грудинку обсмажити з двох сторін на олії і перекласти в форму з овочами. Додати кетчуп, воду, мед та соєвий соус.
  4. Запікати 2,5 години при температурі 160 градусів під щільно притиснутою фольгою або кришкою, потім ще 30 хвилин у відкритому стані за такої ж температури.
  5. Соусом, який залишився, можна полити грудинку при подачі.

Смачного!

Ідеї приготування свинячої грудинки

Рецепти зі свинячої грудинки можуть бути різноманітними, залежно від ваших смакових уподобань і доступних інгредієнтів. Важливо враховувати розмір і товщину грудинки при визначенні часу приготування. А також, важливо, щоб м'ясо було добре просмаженим та мало запечену скоринку. Ось декілька цікаві рецепти приготування свинячої грудинки:

  • Запечена свиняча грудинка з часником і розмарином:

Натріть свинячу грудинку сіллю, перцем, дрібно нарізаним часником та свіжим розмарином.

Запікайте  у попередньо розігрітій до 180°C духовці приблизно 45-60 хвилин до золотистої скоринки.

  • Запечена свиняча грудинка з медом та гірчицею:

Замаринуйте грудинку в меді та гірчиці, посоліть та поперчіть за смаком. запікайте в духовці при 180°C протягом 45-60 хвилин або до готовності.

  • Запечена свиняча грудинка з яблуками:

Грудинку полийте оливковою олією, посоліть та поперчіть. Покладіть нарізані яблука навколо неї.

Запікайте при 180°C протягом 45-60 хвилин.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися