Інгредієнти:
- кетчуп Торчин® «До шашлику» — 200 г;
- свиняча грудинка — 500 г;
- сіль, перець — до смаку;
- гречаний мед — 100 г;
- соєвий соус — 50 мл;
- імбир — 20 г;
- часник — 2 зубки;
- чебрець — 2 г;
- вода — 50 мл;
- ріпчаста цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- олія — 15 мл.
- Грудинку натерти сіллю та перцем, нашпигувати часником і чебрецем, обмазати 100 г кетчупу і залишити маринуватися на 60 хвилин.
- Цибулю нарізати великими часточками, моркву бочонками. Смажити на розпеченій сковороді.
- Обсмажити грудинку з двох сторін на олії і укласти її в жарку форму з овочами. Додати 100 г кетчупу, воду, мед, соєвий соус.
- Випікати 2,5 години при температурі 160 градусів під щільно притиснутою фольгою або кришкою, потім ще 30 хвилин у відкритому стані за такої ж температури.
- Соус, який залишився, можна упарити і полити грудинку при подачі.
- Смачного!
Свиняча грудинка в томатно-медовому соусі - вишукана страва для святкового столу. Як оригінальний аксесуар, соус ефектно підкреслює смак м'яса, додаючи йому особливого шарму. Кетчуп надає гостроти і робить грудинку ніжною та соковитою. А гречаний мед додає страві пікантності. Завдяки такому маринаду, м'ясо набуває рум'яної скоринки з гарним блиском. Приготуйте найніжнішу свинину за нашим рецептом і закликайте гостей!