Інгредієнти:
- яловичий фарш — 300 г;
- свинячий фарш — 300 г;
- вівсянка — 150 г;
- цукор — 1 ч. л.;
- болгарський перець — 60 г;
- морква — 100 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- томатний сік — 700 г;
- петрушка — 50 г;
- рослинна олія — 50 мл;
- приправа Торчин® «10 овочів» — 2 ст. л.
Не знаєте, що приготувати сьогодні на вечерю? Спробуйте рецепт м’ясних тефтелек від Торчин®! Ми пропонуємо використати замість борошна вівсянку. Цей компонент варто додати до фаршу та запанірувати у ній вже сформовані м’ясні кульки. Тефтельки будуть легкі з апетитною хрумкою скоринкою. А томатний соус з приправою Торчин® “10 Овочів” стане бездоганним доповненням до тефтельок та гарніру.
- Вівсянку подрібніть.
- ½ цибулини наріжте дрібно.
- Змішайте свинячий і яловичий фарш. Додайте цибулю, половину вівсянки та приправу від Торчин «10 овочів» - ретельно перемішайте.
- Сформуйте тефтельки, обкачайте їх у вівсянці, що залишилася, й обсмажте на олії до рум’яної скоринки.
- Наріжте перець, моркву і другу половину цибулини кубиками середнього розміру - обсмажте овочі в каструльці.
- Додайте решту приправи від Торчин «10 овочів» , цукор і залийте томатним соком - доведіть до кипіння.
- Покладіть тефтельки в соус і тушкуйте протягом 60 хвилин.
- Подаючи на стіл, посипте подрібненою петрушкою. Смачного!
Варіації приготування тефтелек
Варіанти рецептів тефтелек можна адаптувати залежно від ваших смаків та наявних інгредієнтів. Ми підібрали кілька варіантів:
- Класичні тефтельки:
Змішайте мелене м'ясо (яловичину, свинину або їх комбінацію) з яйцем, подрібненою цибулею, сіллю та перцем.
Сформуйте невеликі кульки та обсмажте їх на пательні до золотистої скоринки.
- Турецькі тефтельки:
Перемішайте мелену курку або інше м'ясо з кус-кусом, товченим часником, м'ятою та спеціями.
Сформуйте маленькі котлетки та обсмажте їх або запікайте.
- Італійські тефтельки:
Змішайте м'ясо з тертим пармезаном, чебрецем, яйцем та хлібними крихтами.
Сформуйте тефтельки та запікайте в духовці з томатним соусом.