Інгредієнти:
- Куряча печінка — 120 г
- Борошно — 1 столова ложка
- Цукор — 1 чайна ложка
- Винний оцет — ½ чайної ложки
- Болгарський перець — 80 г
- Синя цибуля — 60 г
- Морква — 80 г
- Стебло селери — 40 г
- Соняшникова олія — 40 г
- Зелена цибуля — 10 г
- Часник — 3 г
- Приправа «10 овочів» — 3 столові ложки
- Нарізати перець і моркву соломкою, цибулю — часточками, селеру — скибочками, часник подрібнити за допомогою преса.
- У борошно додати щіпку приправи і в цій суміші обкачати печінку.
- Викласти печінку на деко, застелене пергаментним папером, навколо неї викласти овочі.
- Приправу змішати з соняшниковою олією, оцтом, часником і цукром. Суміш вилити на овочі й печінку.
- Запікати в розігрітій духовці за температури 200 градусів протягом 20 хвилин.
- Нарізати цибулю й посипати нею страву перед тим, як подавати на стіл.
Теплий салат з печінкою - чудова альтернатива важким стравам. Секрет - у комбінації інгредієнтів. Ніжна куряча печінка, солодкувата морква та перець, свіжа й хрустка селера - легкий салат для невимушеного вечора. Овочі у поєднанні з приправами надають печінці особливого смаку. Оригінально і так не схоже на давно знайоме олів’є чи вінігрет. Залийте усі компоненти сумішшю з оливкової олії, спецій, оцту та цукру. Запікайте у духовці 20 хвилин й одразу подавайте до столу. Просто та ефектно!