Інгредієнти:
- гарбуз мускатний – 700 г;
- вершкове масло – 40 г;
- оливкова олія – 40 мл;
- вода – 1,2 л;
- довгастий рис (н-р: арборіо) – 350 г;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- універсальна приправа Торчин® «10 Овочі» – 1 ст. л.
Різотто з гарбузом – це ідеальне поєднання насиченого смаку та користі. З настанням осені гарбуз все частіше з'являється на полицях магазинів. Однак рецептів з нею не так багато, тому господині шукають оригінальне та цікаве поєднання продуктів.
Етапи приготування різотто
Гарбузове різотто готується до кількох послідовних етапів. Процес може здатися складним, проте підготувавши всі інгредієнти, ви зможете впоратися всього за 40 хвилин. При цьому більшу частину часу страва гаситиметься на сковороді під кришкою і не вимагатиме вашої участі.
- Очистіть гарбуз: розріжте його на половинки і видаліть з м'якоті все насіння. Після цього поріжте її на дрібні кубики завтовшки 1 см.
- Сковороду змастіть оливковою олією та поставте на вогонь. Цибулю подрібніть на дрібні кубики і обсмажуйте до готовності.
- Додайте до цибулі попередньо порізаний гарбуз, зменште вогонь до мінімуму і тушкуйте овочі близько 15 хвилин до м'якості.
- До сковороди додайте рис і ретельно все перемішайте. На повільному вогні продовжуйте готувати різотто ще 3 хвилини.
- Влийте бульйон, заздалегідь приготовлений на основі ароматної приправи Торчин® «10 овочів», яка збагатить його смак, додавши аромату болгарського перцю, цукіні, цибулі, моркви і т.д.
- Ретельно перемішуйте різотто, щоб бульйон рівномірно покрив усі інгредієнти. Доливайте його за потребою і слідкуйте за тим, щоб він повністю ввібрався.
- Покладіть у сковороду невелику кількість вершкового масла і ретельно перемішайте.
- Подавайте різотто з гарбузом у гарячому вигляді. Можна прикрасити рубаною зеленню.
Смачного! Зі зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде гарбузове різотто на 4-х осіб. І навіть без додавання м'яса ви приготуєте апетитний і ситний обід або вечерю, яка вгамує голод і зігріє прохолодним осіннім вечором.
Цікаві варіації різотто з гарбузом
Гарбузове різотто не має єдиного універсального рецепту. Головне – використовувати два ключові компоненти: рис та гарбуз. Всі інші продукти можна додавати та прибирати залежно від того, що люблять у вашій родині. Гарбуз добре поєднується і з овочами, і з м'ясом, і з пряними спеціями, і навіть із фруктами.
Ми зібрали для вас ще кілька цікавих варіацій страви:
- Різотто з гарбузом та креветками. Чому б не додати в овочеве різотто небагато морепродуктів? Обсмажте дрібно порізану цибулю та часник, додайте рис, бульйон, трохи вина та все добре перемішайте. Попередньо відварений гарбуз змішайте з вершками і подрібніть у блендері або через сито. Креветки обсмажте на олії. Коли рис приготується до аль-денте, додайте гарбузове пюре і все перемішайте. Перед подачею додайте обсмажені креветки і посипте пармезаном.
- Різотто з гарбузом та куркою. Приготуйте також м'ясну варіацію страви. Для цього можна взяти як філе, так і гомілки або стегенця. Курку поріжте на дрібні шматочки та обсмажте 4-5 хвилин. Зніміть її з вогню і покладіть у сковороду подрібнену цибулю та часник. Туди ж відправте гарбуз, на повільному вогні тушкуйте овочі до напівготовності. Покладіть у сковороду рис, влийте курячий бульйон, додайте обсмажену курку, сіль, перець. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою. Томіть на повільному вогні до готовності.