Рецепти

Яєчний салат із кальмаром

Яєчний салат із кальмаром
Яєчний салат із кальмаром
Яєчний салат із кальмаром
Яєчний салат із кальмаром
Яєчний салат із кальмаром
prev
next
Яєчний салат із кальмаром

Класичний салат із кальмарами: інгредієнти

Щоб приготувати салат із кальмарами і яйцем, обов’язково зберіть усі необхідні складові:

  • філе кальмара — 100 г (приблизно 2 шт.);
  • ріпчаста цибуля — 30 г;
  • зелена цибуля — 10–15 г;
  • відварене яйце куряче — 3 шт.;
  • зелень для подачі;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • майонез Торчин «Європейський» — 3 ст.л;
  • соєвий соус — 1 ч.л;
  • діжонська гірчиця Торчин — 2 ст.л;
  • лимонний сік — 1 ст.л.

З вказаної кількості продуктів у вас вийде свіжий і ситний салат із кальмарами на 3-х людей.

Етапи приготування салату з кальмарами

Як готувати салат із кальмаром і яйцем? Як і будь-яка інша подібна страва: змішати всі основні інгредієнти й залити їх ароматною і смачною заправкою. Правда для цього салату необхідно заздалегідь відварити курячі яйця.

Після цього закуска готується у два рахунки:

  1. Обсмажте кальмари на розпеченій сковороді в оливковій олії по 2–3 хвилини з кожного боку. Не перетримуйте морепродукти, їм не потрібна тривала термічна обробка, а за довгого смаження можуть стати занадто сухими й жорсткими.
  2. Яйця очистіть і поріжте на невеликі шматочки. Помийте й подрібніть зелену цибулю. Обсмажені кальмари наріжте на невеликі кубики.
  3. Змішайте всі інгредієнти та приготуйте соус. Для нього використовуйте майонез Торчин «Європейський», який має густу текстуру й ніжний смак із невеликим відтінком гірчиці.
  4. Додайте 2 столові ложки діжонської гірчиці Торчин і столову ложку соєвого соусу. Вичавіть лимонний сік і добре збийте соус віночком, ретельно перемішавши інгредієнти.
  5. Заправте соусом основу салату, прикрасьте зеленню й подавайте до столу.
  6. Можна також подати салат із кальмаром порційно, розклавши на підсмажений хліб.

Готується салат із кальмаром дуже швидко. Особливо, якщо ви заздалегідь відваріть яйця й підсмажити кальмара. Головне — вибирати свіжі морепродукти й готувати закуску з задоволенням. Так у вас вийде страва, яка стане не просто смачним обідом або вечерею, але і справжньою окрасою святкового столу.

Салат с кальмаром

Варіанти приготування салату з кальмарами

Як приготувати салат із кальмарами з того, що знайдете в холодильнику? Вибирайте вподобане вам цікаве поєднання:

  • салат із кальмаром, яйцем і хрусткими огірками, приправлений майонезом і рослинною олією;
  • салат із кальмарами, яйцями, крабовими паличками, кукурудзою та огірками — соковита й ситна страва, яке готується за кілька хвилин;
  • салат із кальмаром, печерицями, ріпчастою цибулею й кунжутом, який можна подати на святковий стіл.

Також у страву ви зможете покласти: моркву, помідори, часник, рис, болгарський перець, ананаси, зелений горошок, сир, курку, салат Айсберг, картоплю і т. д.

До речі, у якості основного інгредієнта можна використовувати не тільки свіжі морепродукти, а й консервовані кальмари. Вони додадуть страві солонуватий і більш цікавий смак.

Салат із кальмаром

Салат із кальмаром — це дієтична страва, яке може стати легкою вечерею або ситною закускою перед подачею основної страви. А головне — для нього не існує одного єдиного рецепта. Ви можете варіювати інгредієнти та створювати салат із кальмаром виходячи з того, що знайдете в себе в холодильнику.

Головне — гармонійно поєднувати продукти та підібрати все для заправки. Так у вас вийде не тільки смачна, але й дуже корисна страва. Адже кальмари — не просто низькокалорійний продукт, вони ще і джерело вітамінів, мікроелементів і протеїну, який зменшує рівень холестерину в крові та позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи.

Хочете приготувати цікавіші види салатів із кальмарами? Нижче пропонуємо вам ознайомитися з одним із найпопулярніших рецептів закуски.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися