Рецепти

Яєчний салат із кальмаром

Яєчний салат із кальмаром
Яєчний салат із кальмаром
Яєчний салат із кальмаром
Яєчний салат із кальмаром
Яєчний салат із кальмаром
prev
next
Яєчний салат із кальмаром
45 хв
3

Інгредієнти:

  • філе кальмара — 1 шт.;
  • зелена цибуля;
  • яйця — 3 шт.;
  • кінза, петрушка;
  • сіль, перець.

Для Соусу:

  • майонез Торчин® «Європейський» — 3 ст.л.;
  • соєвий соус Торчин® «Класичний смак» — 1 ст.л.;
  • гірчиця Торчин® «Діжонська» — 2 ст.л.;
  • сік половини лимону.

Салат із кальмаром — простий у приготуванні та цікавий на смак. А головне — для нього не існує єдиного рецепта. Ви можете варіювати інгредієнти та створювати салат із кальмаром виходячи з того, що знайдете в себе в холодильнику.

Ідеальний для легкої вечері або для святкового столу. Тим більше, що його можна подати порційно: на грінках або використати як начинку для профітролей.

  1. Обсмажте кальмари на розпеченій сковороді в оливковій олії по 2–3 хвилини з кожного боку. Не перетримуйте морепродукти, їм не потрібна тривала термічна обробка, щоб не стали занадто сухими й жорсткими.
  2. Відваріть яйця, очистіть і дрібно наріжте.
  3. Також дрібно поріжте зелену цибулю.
  4. Обсмажені кальмари наріжте на невеликі кубики.
  5. Для приготування соусу: змішайте майонез Торчин «Європейський», додайте гірчицю Торчин «Діжонська», соєвий соус та сік лимону - збийте соус вінчиком, ретельно перемішуючи інгредієнти.
  6. Заправте соусом основу салату, прикрасьте зеленню й подавайте до столу.
  7. Також можна подати салат із кальмаром порційно, розклавши на підсмажений хліб.

Варіанти приготування салату з кальмарами

Спробуйте такі поєднання інгредієнтів:

  1. Салат із кальмаром, яйцем і хрумкими огірками, заправлений майонезом;
  2. Салат із кальмарами, яйцями, крабовими паличками, кукурудзою та огірками — соковита й ситна страва, яка готується за кілька хвилин;
  3. Салат із кальмаром, печерицями, ріпчастою цибулею й кунжутом, який можна подати на святковий стіл.

Також у страву ви зможете покласти: моркву, помідори, часник, рис, болгарський перець, ананаси, зелений горошок, сир, курку, салат Айсберг, картоплю і т. д.

До речі, у якості основного інгредієнта можна використовувати не тільки свіжі, а й консервовані кальмари. Вони додадуть страві солонуватий і більш пікантний смак.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися