Інгредієнти:
- філе кальмара — 1 шт.;
- зелена цибуля;
- яйця — 3 шт.;
- кінза, петрушка;
- сіль, перець.
Для Соусу:
- майонез Торчин® «Європейський» — 3 ст.л.;
- соєвий соус Торчин® «Класичний смак» — 1 ст.л.;
- гірчиця Торчин® «Діжонська» — 2 ст.л.;
- сік половини лимону.
Салат із кальмаром — простий у приготуванні та цікавий на смак. А головне — для нього не існує єдиного рецепта. Ви можете варіювати інгредієнти та створювати салат із кальмаром виходячи з того, що знайдете в себе в холодильнику.
Ідеальний для легкої вечері або для святкового столу. Тим більше, що його можна подати порційно: на грінках або використати як начинку для профітролей.
- Обсмажте кальмари на розпеченій сковороді в оливковій олії по 2–3 хвилини з кожного боку. Не перетримуйте морепродукти, їм не потрібна тривала термічна обробка, щоб не стали занадто сухими й жорсткими.
- Відваріть яйця, очистіть і дрібно наріжте.
- Також дрібно поріжте зелену цибулю.
- Обсмажені кальмари наріжте на невеликі кубики.
- Для приготування соусу: змішайте майонез Торчин «Європейський», додайте гірчицю Торчин «Діжонська», соєвий соус та сік лимону - збийте соус вінчиком, ретельно перемішуючи інгредієнти.
- Заправте соусом основу салату, прикрасьте зеленню й подавайте до столу.
- Також можна подати салат із кальмаром порційно, розклавши на підсмажений хліб.
Варіанти приготування салату з кальмарами
Спробуйте такі поєднання інгредієнтів:
- Салат із кальмаром, яйцем і хрумкими огірками, заправлений майонезом;
- Салат із кальмарами, яйцями, крабовими паличками, кукурудзою та огірками — соковита й ситна страва, яка готується за кілька хвилин;
- Салат із кальмаром, печерицями, ріпчастою цибулею й кунжутом, який можна подати на святковий стіл.
Також у страву ви зможете покласти: моркву, помідори, часник, рис, болгарський перець, ананаси, зелений горошок, сир, курку, салат Айсберг, картоплю і т. д.
До речі, у якості основного інгредієнта можна використовувати не тільки свіжі, а й консервовані кальмари. Вони додадуть страві солонуватий і більш пікантний смак.